promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A piramisok űrbéli kapcsolatára bizonyítékot találtak, titkos szoba rejtette a kozmikus kapcsolat nyomait
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szakértők és tudósok is totális megdöbbenéssel adóztak a felfedezés előtt.

Az ősi maja metropoliszokról szólva nagyon fontos kiemelni, hogy ezek hatalmas városrendszerek voltak, fejlett tudományos ismeretek birtokában a lakói, és ezt a mindennapokban is gyakorolták.

Nem csoda, hogy rengeteg tudás gyűlt fel a városokban, bár nagyon sok ezek közül elveszett.

Napjainkban is folyamatosan kerülnek felszínre újabb és újabb leletek a sűrű dzsungel mélyéről, amelyek több ezer éves és óriáis városok maradványait tárják fel. Ebben a környezetben a kutatók munkája duplán is nehezített a sűrű növénytakaró miatt, szemben például Egyiptom viszonylag könnyebben hozzáférhető lelőhelyeivel.

Nemrégiben egy ősi maja piramis mélyén a kutatók egy meglepő felfedezést tettek, 

a majákhoz, a világűrhöz és a kozmosz fürkészéséhez van köze.

Egy kisebb szakértői csoport ritka ereklyékre bukkant, amelyekkel korábban nem találkoztak még sehol a világon a piramisok kapcsán. A piramisban egy titkos alagutat fedeztek fel, amely mélyen a föld alá vezetett Teotihuacán területén, ahol jelenleg is nagyszabású ásatások folynak, így egyre többet tudunk meg a rejtélyes civilizációról, annak kultúrájáról és ismereteiről, amelyek nagyon fejlettek lehettek.

Fura aranygömbökre bukkantak.

Ezeket egy robot találta egy mellékfolyosón az alagúthoz kapcsolódóan. A gömbök fémesnek tűnő sárgás színűek voltak, és a területen dolgozó régészek közül többen is megjegyezték, hogy hasonló tárgyakkal még nem találkoztak karrierjük során, nincs is rá példa, hogy ilyeneket felszínre hoztak volna bárhol Mexikóban, illetve abban a térségben, ahol a maják és az aztékok éltek egykor.

A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy a gömbök belseje agyagból készült, csak arannyal bevont anyaggal voltak körbevonva.

A terület falai is hasonló aranyfóliával voltak borítva, amely fény hatására világított. A szakértők egybehangzó véleménye szerint a szoba tárgyai valószínűleg az égboltot, a csillagokat és a bolygókat imitálták, és maga a szoba valamiféle megfigyelőállomásként funkcionálhatott korábban.

Íme a szent város Mexikóban:

(via Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás