promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Benéztek az egyiptomi piramisok alá, az igazság minden képzeletet felülmúl a tudósok számára
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Miért pont ott sorakoznak egymás mellett a piramisok? Már tudjuk a választ.

Az egyiptomi piramisok kapcsán számtalan rejtélyre még nem adott kérdést a tudomány, de egyre több megoldatlan kérdés kezd tisztázódni. A piramisok kapcsán az építkezés mellett nagyon fontos kérdésként jön fel az is, hogy miért éppen úgy építették a piramisokat, mint ahogy most állnak. Sokszor pedig az elhelyezkedésükre is különböző elméletek érkeznek.

Az egyik nagyon sokszor feljövő elmélet szerint a három piramis elhelyezkedése nem véletlen, hiszen az Orion öv három csillagára utalnak. Más elképzelések pedig még ennél is messzebbre mennek, ha a világűrről van szó.

De miért pont ezen a helyen áll a három nagy gízai piramis és a hozzájuk kapcsolódó építmények?

Arról lehet olvasni a Communications Earth & Environment folyóiratban, hogy megtalálhatták a kérdésre a választ, hogy miért éppen ebben a kis sávban épültek fel a piramisok egymás mellett. Az ok pedig ezek szerint sokkal jobban a Földhöz kötődik, és nem feltétlenül a csillagokban kell keresni a magyarázatot. Persze az is igaz, hogy a két elmélet gyakorlatilag nem zárja ki egymást.

A szakértők a sűrű piramiskoncentrációt vizsgálva elsősorban a Nílust vonták be a kutatásba, illetve azt a Nílust, amely több ezer évvel ezelőtt kanyargott a területen, és amelynek az egyiptomi kultúra igazából a létét köszönheti.

A Nílus volt minden, élelmet adott, és az utazáshoz és a szállításhoz szükséges feltételeket is megteremtette a világ egyik legnagyobb folyója. A Nílus csatornái az évszázadok alatt eltolódtak, régen egészen máshogy nézett ki a terület. Manapság a folyó fő nyomvonala is kilométerekre van a piramisoktól, de egykor a folyam egyes ágai idáig értek.

Az Ahramat-ág itt futott, közvetlenül a piramisok mellett, tehát a piramisok a partján feküdtek, közvetlen összeköttetésben álltak a Nílussal tehát.

A felfedezéshez a tudósok, szakértők és szakemberek, benéztek a talaj alá (üledékrétegeket vizsgáltak), a piramisok alatti rétegeket is vizsgálták, illetve műholdfelvételeket is felhasználtak ahhoz, hogy megtegyék a nagy felfedezést.

Íme, elképesztő épületek sorakoznak a Nílus mentén ma is:

(via Heritage Daily)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás