promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajban vannak a meztelen fotókkal zsarolók, azonnal reagálhatnak az Instagramon az áldozatok
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már tesztelik az új megoldást, ami kiemelten védi a 18 év alattiakat.

A legnépszerűbb közösségi oldalak folyamatosan küzdenek a szexuális tartalmakkal és az ezekkel kapcsolatos visszaélésekkel egyaránt. Hatalmas probléma, hogy sokan zsarolásra használják a meztelen fotókat és videókat, amivel visszafordíthatatlan károkat okoznak az óvatlan felhasználóknak.

Éppen ezért az Instagram most ezt próbálja meg megakadályozni, egy új megoldással ugyanis elhomályosítják az üzenetekben érkező meztelen fotókat. Mindez a 18 éven alattiak esetében automatikusan be lesz kapcsolva a platformon.

A Metához tartozó Instagramnál nem csupán ezzel, de további biztonsági tippekkel is segítenék a leginkább veszélyeztetett korosztályt, akik így hasznos tanácsokat kaphatnak a visszaélések elkerülése érdekében. Egyebek között arról is tájékoztatnak, hogy az üzenetekről bármikor készülhetnek képernyőfotók, illetve illetékteleneknek továbbíthatják azokat.

A zsarolás egyik tipikus formája, amikor egy álfelhasználótól meztelen képet kapnak az áldozatok, akiket ennek viszonzására kérnek. Ahogy megkapják a fotót, követelésekkel állnak elő, és a kép megosztásával fenyegetnek.

Ezek ráadásul többnyire nem egyénileg elkövetett bűncselekmények, külön bűnbandák szakosodtak arra, hogy pénzt csikarjanak ki az áldozatoktól. Az Instagram azonban a mesterséges intelligencia segítségével várhatóan sikeresen veszi fel a kesztyűt az elkövetőkkel.

Mint közölték, ezzel nem csupán a bűnözőktől védik meg a felhasználókat, hanem a kéretlen, szexuális jellegű üzenetektől is. A fejlesztés kapcsán kiemelték, hogy a felnőttek számára választható opció annak bekapcsolása.

Az Instagram további intézkedéseket is tervez bevezetni, melyek felismerik a gyanús jeleket és még időben figyelmeztetik a felhasználókat, akik természetesen jelenteni is tudják a szélhámosokat. A platform közölte, hogy a gyermekbántalmazás elleni küzdelemben más nagy techcégekkel is együttműködnek majd a jövőben.

Forrás: SG

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás