promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sírásig bántalmazzák szülők a gyerekeiket lájkokért cserébe, gyomorforgató trend terjed a közösségi médiában
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szörnyű videók kezdtek el terjedni a neten, egészen ijesztő a jelenség, amiket szülők követnek el a gyermekeik kárára.

A szülő a gyermek legnagyobb mentsvára. A legfőbb bizalmasa, az istene és valami olyasmi csoda, amiért feltétel nélkül, őszintén, születésüktől fogva rajonganak a gyerekek. Kevés annál nagyobb bűn van, mintha ezzel valaki visszaél. Többször lehetett rémes történeteket hallni külföldről, ahol szülők közös hobbiként fogták fel a gyermekek rémisztgetését, ez akkoriban amellett, hogy érthetetlen módon hatalmas nézőtábort verbuvált össze, nagy felháborodást is keltett.

Az új trend sem sokkal kedvesebb, a pici gyerek szülőbe vetett bizalmára alapozik, amit ugyanolyan könnyű összetörni, mint egy tojást.

A "vicc" lényege a következő: kihívod magadhoz a gyereket, hogy együtt főzzetek. Felülteted a konyhapultra, áll melletted, lényegtelen, egy valami azonban közös a videókban: a csemete csillogó szemmel néz a szülőre és életkortól függetlenül is örül a közös programnak és boldog az együtt töltött időtől.

Nézi, lesi, hogy mit csinál a szülő és ekkor a készülődés, elbambulás, csodálkozás közepette jön a feketeleves: a szülő feltör egy tojást a gyermek fején, a hozzávalók közé teszi, majd mintha mi sem történt volna csinálja tovább a dolgát. A kicsi döbbenten néz, nem érti, hogy miért okozott neki fájdalmat anyu-apu és amibe nem gondolnak bele az az, hogy mennyi rengeteg negatív gondolatspirált indít ez el a fejében.

Rosszul viselkedtem? Elrontottam valamit? Már nem szeret anyu/apu? Van aki megmarad a döbbenet szintjén, sok kicsi azonban elsírja magát.

A szülő reakciója pedig vérlázító: teljesen ignorálják a cselekedetüket, egyedül hagyják őket ezekkel a gondolatokkal, nem beszélik meg a gyerekkel miért történt, invalidálják a meglepetését és a szomorúságát is, valamint a legtöbben élesen vihogva néznek bele a kamerába, hogy igen, sikeresen teljesítették az új TikTok trendet.

Már egy alkalommal is sérülhet a gyerek bizalma, mert következőnek ha anyu vagy apu odahívja, ki tudja mi fog történni? A múltkori után történhet valami rossz is. Ha pedig sírok, akkor kinevetnek majd. És mit tanítanak ezzel nekik? Viccből bármit meg lehet csinálni, hiszen csak vicc, nem baj ha fájdalmat okozol valakinek, megijeszted vagy bántod. Ha pedig valamit elrontottál, akkor azért nem kell felelősséget vállalnod, nem kell megbeszélned az áldozattal miért történt, főleg nem kell bocsánatot kérni. A legfontosabb üzenet pedig egyértelmű: kisfiam, kislányom, a népszerűségért és a like-okért bármit.

A videóban szereplő srác, aki szintén ezt az újfajta trendet véleményezi elmondja, hogy Magyarországról egyelőre nem töltöttek fel ilyen videót és egyet tudunk érteni a szavaival, miszerint: nagyon reméljük, hogy ennél mi okosabbak vagyunk és nálunk nem indul hódító útjára ez a szönyűség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás