promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Száz napig élt a víz alatt egy férfi, embert próbáló teljesítményéről most számolt be
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, hogy ép elmével túlélte, ráadásul még egy új fajt is felfedezett.

A Földet gyönyörűen megtervezték a maga bonyolultságával a szárazföldön, a levegőben és még a víz alatt is. Sok felfedezni és tanulni való van. Hasonlóképpen gyakran felmerülhetett már a kérdés, hogy milyen lehet a víz alatt élni.

Az Independent beszámolt arról, hogy Dr. Joseph Dituri belevágott abba a küldetésbe, hogy 2023 márciusában 100 napot töltsön a víz alatt. Bár Dituri kísérletezni akart, hogy tesztelje az emberi testre gyakorolt hatásokat, sikerült egy nem akármilyen felfedezést tennie, amíg ott volt. Egy kis szobában élve, néhány nappal víz alatti tartózkodása után Dituri azt állította, hogy talált egy egysejtű organizmust, amely egy új fajnak tűnt. 

"Találtunk egy egysejtű ciliátát, egy egysejtű organizmust, amelyről úgy gondoljuk, hogy egy teljesen új faj a tudomány számára"

- mondta Dituri. Azt is megemlítette, hogy a faj már jó ideje elterjedt a víz alatt, de eddig senki sem volt képes nyomon követni és észrevenni ugyanezt.

"Az emberek már ezerszer és ezerszer merültek ezen a területen - itt volt, csak mi nem néztük meg"

- jelentette ki. Amellett, hogy Dituri örömmel töltötte el, hogy tanulmányoznia kell a teste reakcióit, örült az új fajnak, és annak, hogy alapos elemzéssel megnézheti, mi derülhet ki belőle.

Azt is megemlítette, hogy mindig is része volt a kísérleti útjának, hogy megnézze, tud-e érdekes leleteket találni a tengerben. Dituri tovább folytatta tartózkodását, és sikeresen leküzdötte 100 napos vállalkozását - írja a USA Today. 

Dituri az Instagram-oldalán (@drdeepsea) osztotta meg az útját, ahol elárulta, milyen sok változással találkozott még a víz alatt. A posztban bepillantást engedett mindabba, amit az útja során tapasztalt - és micsoda látványban volt része! Az élet felfedezésétől kezdve a túlélés kitalálásáig és minden másig, az biztos, hogy a legtöbbet hozta ki az utazásából. A képaláírásban azt írta:

"Néhány kedvenc fotóm a 100 napos víz alatti küldetésemről. Minden kép mögött jelentés van... egy pillanat, egy emlék, egy kapcsolat". Egy másik bejegyzésben pedig egy videót osztott meg róla, amint a tengereket fedezi fel, és azt írta: "Minden egyes nap merültem a 100 napos küldetésem alatt - bárcsak a szárazföldön élve is ilyen könnyű lenne!".

Küldetése során Dituri diákokkal és másokkal is foglalkozott, hogy minél több tudást osszon meg.

Egy másik posztsorozatban reflektált a diákokkal a víz alatt töltött 100 nap alatt megtett útra. Szórakozással, tanulással, tanulásmegszakítással és még sok mással Dituri valóban egy életre szóló kalandot tudott megjelölni. "SCUBA + STEM = tudományos búvárkodás. Úttörő kísérletek itt" - írta. A 100 napos szériát teljesítve Dituri számos felismeréssel és tanulsággal tért vissza, amit megoszthat a világgal. Egyik későbbi bejegyzésében megosztotta az útjának képekkel illusztrált összefoglalóját. A képaláírásban ezt írta:

"Bármi újat felfedezni mindig személyes és szakmai felfedezéseket eredményez. Ez az élmény fontos módon megváltoztatott engem, és a legnagyobb reményem az, hogy a felfedezők és kutatók egy új generációját inspiráltam arra, hogy minden határt átlépjenek".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás