promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyiptomban a tenger mélyén gigantikus dolgot találtak, itt a bizonyíték
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha Egyiptom kapcsán régészeti hír jön, akkor az óriási nyilvánosságra tart számot azonnal.

Egyiptom, a piramisok földje, ahol még mindig óriás kincseket rejteget a sivatag. A tudósok, régészek és szakértők pedig izgalmakkal teli ásatásokat vezetnek, miközben még olyan piramisokra is vadásznak, amelyeknek a létezéséről csak halvány sejtelmünk van. Ám nemcsak a sivatag mélye, de a tenger méle is tele van számos kinccsel. Egyiptomban is találtak már elsüllyedt városokat, amelyeket Atlantisszal azonosítottak, ám most valami egészen más dolgot találtak a tenger mélyén.

A Földközi-tenger mélyén a The Archeologist beszámolója szerint két óriási templomot fedeztek fel, amely most bizonyítékul szolgál egy gigantikus kataklizmára, amely Egyiptomban történt. A két templom közül az egyik Aphroditéé, a másik pedig Ámon egyiptomi istené. A felfedezés amúgy Alexandria partjainál történt. A templomok Heraclein városának voltam a templomai, amely városnak a története messze nyúlik vissza, több ezer évre. A kataklizma amúgy valószínűleg az időszámításunk előtti 2. században lehetett. A templomok falai között pedig felbecsülhetetlen értékű kincseket találtak.

Többek között a város mérhetetlen gazdagságáról is tanúskodik az óriási kincslelet.

Heracleion amúgy Alexandria alapítása előtt Egyiptom egyik legfontosabb kikötője volt, a Földközi-tenger egyik legforgalmasabb pontja. Végül a Nílus deltájánál óriási kataklizmák nyomán került a város víz alá, és került vele rengeteg értékes műtárgy, és maga az egyiptomi történelem egy jó nagy szelete is víz alá.

A felfedezés nyomán az is világossá vált, hogy a görögöknek megengedték az egytiptomiak, hogy istentiszteleti helyeket is létrehozzanak a városban, illetve a talált fegyverekből arra lehet következtetni, hogy bizony görög zsoldosok is laktak a városban.

Az elméletek szerint a város folyamatosan sülyledt a tenger alá, a folyamatos szökőárak és a földrengések cseppfolyósították a talajt, és először az épületek dőltek össze.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás