promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egyiptomi piramisok alatt sokkolóan titkos és hatalmas dolog rejtőzik, és megtalálták a bejáratát? Szakértő állítja, hogy a mélyben különleges világ tárul fel
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy komoly újság számolt be az eredményről, hogy mi lehet az egyiptomi piramisok alatt a mélyben.

A Stonehenge vagy éppen az egyiptomi piramisok kapcsán minden héten születik egy nagyobb hír valamiféle nagy bejelentésről, leleplezésről, vagy éppen új elméletről. Mivel nagyon titokzatos és rejtélyes építményekről van szó, így a szakértők és kutatók számára bizony rengeteg elvarratlan szál adatik a kutatásban. És ahol sokszor a tudomány nem képes magyarázatot adni, ott többször beindul a fantázia is.

Mégis mi van a piramisok alatt?

Elsőre úgy is hangozhatna, mint egy nagyon erős konteó, mégis a kérdéssel az NBC News foglalkozott, és be is mutatták egy szakértő, egy brit tudós állsápontját. Aki szerint alagutak, kamrák és járatok egész hálózata rejtőzik lent a mélyben, vagy egyfajta elveszett világa a fáraóknak. Kényes ökoszisztéma uralkodik a piramisok alatt, a barlangokká alakított mészkőrengetegben, ahol különleges állatok is élhetnek Andrew Collins felfedező szerint. 

A kutató pedig munkáiban egy 19. századi brit főkonzul, Henry Salt naplóira hivatkozik, aki már több mint 200 évvel ezelőtt beszámolt a különleges katakombarendszerről a föld alatt. Collins pedig arról is beszámolt, hogy a piramisokhoz közel, egy sziklában megtalálta a rendszer bejáratát is. Collins később könyvet is írt a felfedezéséről, amelyben részletesen is ír a rendszerről, illetve arról is, hogy több régi szövegben is talált utalást a piramisok alatt lévő titkos alvilágra.

A föld alatti alagutakban azonban alig van levegő, így mélyebbre nagyon nehéz bejutni, a felfedezést közben az egyiptomi csúcsrégész Zavi Havass cáfolta, állítva azt, hogy semmiféle új felfedezés nem történt a fennsíkon.

Íme Collins úr bizonyítékai:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás