Napi egy pohár ebből és búcsút inthetsz a vesédnek: hatalmas a kockázat ha ezt a mindennapi dolgot fogyasztod
Olvass tovább...
Az egész családod hálás lesz, ha ezt az egy dolgot megteszed, szinte kicseréli a szervezetet.
Ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a hetente napvilágot látó legfontosabb egészségügyi elméletek között. Az egyik kifejezés, ami a 21. században gyűrűzöttt be a mindennapjainkba és egyre több tudóst foglalkoztat, az a mikroműanyagok kérdésköre. Ezek az apró rosszcsontok kis méretük ellenére rengeteg kárt tudnak tenni az ember szervezetében és alig van olyan fogyasztásra alkalmas dolog, ami ne tartalmazná ezeket. Ezért kiemelt szerepet kap ezek kivonása a különböző termékekből és természetes anyagokból, a hosszabb és egészségesebb emberi életért.
A legismertebb youtubereinket is megihlette a téma, poénvideók mellett már komolyabb hangvételű előadásokat is hallgathatunk róla:
Sokan fogyasztanak ásványvizet a mindennapokban, mivel ezt többen egészségesebb alternatívának érzik a csapvíznél. Azonban erről is olvasni aggasztó dolgokat: az ásványvíz palackjából is oldódhatnak ki anyagok, bele a vízbe, amit aztán megiszunk, de más gond is van az ásványvízzel. Rengeteg szemetet termel, ráadásul a pénztárcánk is megérzi, ha ásványvízből fogyasztjuk el a napi ajánlott mennyiséget. Most kínai tudósok egy olyan módszert hoztak nyilvánosságra, amivel a csapvizet is teljesen biztonságosan fogyaszthatóvá varázsolhatod, különösebb energiabefektetés nélkül.
Olvass tovább...
A csapvíz használat előtti felforralásával a benne lévő apró, potenciálisan káros műanyagrészecskék legalább 80 százaléka eltávolítható. A nano és mikroműanyagok (NMP) olyan műanyagdarabok, mint a polisztirol, a polietilén és a polipropilén, amelyek átmérője 0,001 és 5 milliméter között van. Az egészségre gyakorolt hatásukat még vizsgálják, de a kutatók gyanúja szerint károsak az emberre.
Eddy Zeng, a kínai Jinan Egyetem munkatársa és kollégái csapvízmintákat vettek és megmérték az NMP-k szintjét, és átlagosan 1 milligramm/liter koncentrációt találtak. Ezután a mintákat 5 percig forralják, majd hagyják kihűlni. Ezután újra megmérték az NMP-k szintjét, és megállapították, hogy az több mint 80 százalékkal csökkent.
Zeng szerint az NMP-ket úgy távolították el, hogy a vízben lévő kalciumból képződött vízkő kristályos struktúráiban ragadtak meg. A "kemény" - magas kalciumtartalmú - vízből több részecske távolodott el, mint a "lágy" vízből, amely alacsonyabb kalciumtartalmú.
Az, hogy a víz elérte a forráspontot, fontos szerepet játszott abban, hogy a kristályos szerkezetek milyen hatékonyan jöttek létre. "A vízforralásnak vannak más előnyei is, például elpusztítja a baktériumokat és a parazitákat, és eltávolítja a nehézfémek nyomát" - mondja a kutató.
Ez után mindenképpen javasoljuk, hogy hanyagold a bolti ásványvizet és a fenti módszer segítségével történő tisztítás, így a drága, gyakran cserélendő vízszűrő berendezésekre sem lesz szükséged, mivel ez ingyenes, ami pedig egyenlő a spórolással.
Olvass tovább...