promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan dolog jelent meg a Instagrammon, de csak 15 perced van rá
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eljött az, amire több millióan vártak már világszerte a közösségi médiában.

Pár nappal ezelőtt felbolydult a fél világ, mikor a META váratlanul leállt, és ennek köszönhetően elérhetetlenné vált a vállalat két legnépszerűbb, legtöbb felhasználót számláló alkalmazása is, a Facebook és az Instagram is.

A kellemetlen eseményen rengeteg felhasználóban szült kivételesen rossz érzéseket, mert egy pillanatra megmutatta, mennyire kiszolgáltattuk magunkat az óriási tech-vállalatoknak. Igaz nem először történt ilyen a Meta történetében, ezek a nagy leállások pedig mindig izgalmas összeesküvéselméleteknek szolgálnak táptalajul. A vállalat mindenesetre a következőket nyilatkozta az ügy kapcsán:

Most azonban sokkal kellemesebb hír érheti a META felhasználóit, ugyanis az Instagram is átesik azon az átalakuláson, amin pár héttel korábban már a Facebook, pontosabban a hozzá tartozó Messenger is átesett.

Mindenkivel megesett már, hogy instagramon elírt valamit, vagy utólag jobbnak látta átfogalmazni a mondandóját, esetleg választékosabban fogalmazni, és kiírni a "h" helyett a teljes "hogy"-ot. Erre eddig nem volt lehetőség, de ahogy az iMessage vagy a Viber esetében már régóta, a Facebook Messengernél pedig pár hete, úgy az Instagram esetében is megváltozik.

Az új fejlesztés az Instagramon lehetővé teszi, hogy felhasználók szerkesszék az elküldött üzeneteket. Ezt azonban nem tehetik meg bármikor, csak a küldést követő 15 percen belül, ami nem túl sok, de nem is túl kevés, nyugodtan mondhatjuk, hogy optimális.

Ehhez csak egyszerűen meg kell érinteniük az üzenetet, majd kiválasztaniuk a Szerkesztés opciót. A szerkesztés után az üzenet felett megjelenik egy "Szerkesztve" jelzés a címzett számára. Emellett lehetőség van három kiemelt ismerős rögzítésére az üzenetlista tetején, és a beszélgetések mindig a legfrissebb üzenetek alapján rendeződnek, még akkor is, ha közben más is ír.

Az új funkciók hamarosan minden felhasználó számára elérhetővé válnak, így érdemes figyelni az Instagram alkalmazás frissítéseit. Az androidosok a Google Playen, az iPhone-osok pedig az App Store-ban ellenőrizhetik az új verziót, amennyiben nincs beállítva az automatikus frissítés.

Forrás: hvg.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás