promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messengert használsz? Rendkívüli fejlesztést szúrtak ki, a felhasználók már évek óta könyörögtek ezért
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A felhasználók imái végül meghallgattattak, bár jobb lett volna már korábban meglépni ezt a változtatást.

A Facebook Messenger egy rendkívül hasznos új funkciót vezetett be, amire már nagyon régóta vártak a felhasználók. Sokan még ma is sokat adnak a helyesírásra a személyes üzeneteikben, nem szeretik az elütéseket, az ékezet nélküli szavakat, vagy h valaki csak egy "h" betűt ír a "hogy" helyett, mint ahogy azt én is tettem most.

Ők eddig sokat bosszankodhattak, mivel velük is előfordulhatott, hogy a gyorsírásban valamit elgépeltek pötyögés közben, így nem volt más lehetőség, mint törölni az elküldött üzenetet, aztán újraírni. Utána meg sokszor csak jönnek az értetlenkedő/érdeklődő üzenetek, hogy mégis mit töröltél, miért gondoltad meg, magad, miközben nincs is szó semmi nagy dologról, csak egy kis helyesírás javításról.

A 24.hu szúrta ki, hogy egy új funkció jelent meg az alkalmazásban, ami mostantól lehetővé teszi az elküldött üzenetek utólagos szerkesztését.

Tehát, ha valaki küldés után észreveszi, hogy másként szeretné megfogalmazni az üzenetét, vagy javítani szeretne valamit, nem kell az egészet törölnie.

Az asztali böngészőben és a mobilos applikációban is működik az új lehetőség, egyszerűen a módosítani kívánt üzenet mellett található három pöttyre kell kattintani, majd kiválasztani a "módosítás" lehetőséget. Ezután szerkeszthetjük az üzenetet, és a jobb oldalon lévő pipával véglegesíthetjük a módosítást. Ténykedésünk azonban nem marad észrevétlen, a szerkesztett üzenet felett megjelenik egy "szerkesztve" felirat, jelezve a módosítást, bár a másik fél nem fogja tudni, hogy pontosan mit változtattunk.

A folyamat a Messenger mobilalkalmazásokban is hasonlóan működik, csak ott hosszan meg kell érinteni a szerkeszteni kívánt üzenetet. Az újdonság már elérhető sokak számára, bár lehet, hogy egyeseknél kis késéssel lesz csak elérhető. Mobilon érdemes lehet frissíteni a Messenger alkalmazást az új funkció használatához. Ha valaki még így is bizonytalan lenne, a cikk végére beszúrtunk egy videót, ahol az indiai fiatalember megmutatja, hogyan működik az új funkció.

Fontos viszont megjegyezni, hogy a múltat nem lehet megváltoztatni: az üzenetek szerkesztésére csak néhány perc áll rendelkezésre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás