promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döntő bizonyítékot találtak a Stonehengenél, a világűrbe mutatnak a jelek, ez pedig egy évszázados vita végére tehet azonnal pontot
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tudósok ismét új kutatásokat végeztek a helyszínen, lenyűgöző eredménnyel.

A Stonehenge már évezredek óta ejti ámulatba az emberiséget, persze először csak a britek érezhették eme páratlan látványosság elképesztő erejét, majd a turizmus beindulásával nagyon sokan láthatták és érezhették át, hogy milyen nagyszerű dolog körbejárni az emberiség történetének egyik épített csúcsteljesítményét. Valószínűleg a jelenlegi uralkodó, III. Károly, valamint a brit királyi család tagjai mellett Anglia és Nagy-Britannia kapcsán a Stonehenge legtöbbet hivatkozott kulcsszó szerte a neten.

Kutatók garmadája vizsgálja a monumentális építményt, és évszázadok óta rengeteg fontos információ látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy vajon mire használhatták azt évezredekkel ezelőtt az építők, akik valószínűleg messziről érkeztek a Brit-szigetekre, ahol olyan nyomot hagytak, amelyet már máshol is hagytak a Föld kerekén. 

A szakértők és tudósok pedig rengeteg elmélettel álltak elő, ezek közül több azt sugallja, hogy a Stonehenge-nek lehetett egyfajta határkijelölő funkciója is a háborúzó törzsek között. Többször pedig egyfajta elittemetőként reflektálta rá a szakemberek.

Most a tudósok a helyszínen olyan bizonyítékokat találtak, amely arra utalhat, hogy a Stonehenge egy szuperszámítógép lehetett, egy nagyon régi szuperszámítógép, amely segítségével az éjszakai égboltot figyelték meg a régiek. Most döntő bizonyítékot találhattak erre az elméletre a szakemberek. Az égitestek több ezer évvel ezelőtti elhelyezkedését vetették össze a kövek elhelyezkedésével, és arra jöttek rá, hogy ezek leképezték a Nap, a Hold és a csillagok mozgását. Így a Stonehenge az eget kapcsolta össze a Földdel, őseink pedig a világűr égitesteit figyelték a szuperszámítógéppel, amit mi Stonehenge-nek hívunk.

A kutatók amúgy a szigetek más, hasonló kőköreit is megvizsgálták, és hasonló eredményre jutottak a kövek elhelyezkedését illetően.

Korábban kiderült, hogy honnan hozhatták a köveket a helyszínre:

(via Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás