promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totális sokk, titkos maja piramist nyitottak ki, elzárták azonnal, amit benne találtak
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő leletek, állítólagos bizonyítékok sorát találták meg, amelyekről azóta is legendák szólnak.

A 20. század egyik legfontosabb helyéről van szó az állítólagos leírások szerint, ez a sztori magában is sokkal érdekesebb, mint az idén talált két, feltételezett idegen test, amelyről azóta is nagyon sok cikk jelenik meg. 2012-ben pedig egy dokumentumfilm is készült, amelyben bemutatták ezeket a dokumentumokat, korábban óriási hírverést kapott ez a leletcsoport, amely azt szerette volna bizonyítani, hogy a maják igenis kapcsolatban álltak idegen civilizációkkal, és erre vannak bizonyítékok, múalkotások, 

persze nagyon sok olyan cikk is megjelent ezzel kapcsolatban, amelyek kétségbe vonják a leletek valódiságát.

Calakmul volt az egyik legnagyobb maja város, és az itteni régészeti leleteket mutatták be ebben a filmben, amelynek a létrehozását a mexikói kormány is támogatta. A dokumentumfilm amúgy sorra veszi azokat a tárgyakat, amelyek az idegenekkel való kapcsolatot ábrázolhatják. Calakmult amúgy Felfedezője Cyrus L. Lundell biológus fedezte fel még 1932-ben, majd az ő feltárásai után csak az 1980-as években kezdődött nagyobb léptékű feltárás a területen.

Több mexikói politikus is megszólalt a dokumentumfilm elkészítése előtt, és erről a The Guardian is beszámolt egy hosszabb cikkben. A közlemények amúgy arra térnek ki, hogy ezeket az eddig elzárt tárgyakat most végre megmutatják a nagy világnak is, és ezzel új fejezet kezdődhet az emberiség történetében. Érdekesség amúgy, hogy a dokumentumfilm a 2012-es maja világvége-próféciák alkalmára is készült, de a mainstream tudós világ erről már korábban is úgy nyilatkozott, hogy ez inkább egyfajta új ciklus kezdetének ideje, és nincs köze a világvégéhez.

Ennek ellenére az összeesküvés-elmélet hívők ebben az évben nagy hájpot csaptak a maja romok körül, illetve rengeteg tévés produkció is foglalkozott ezzel az eseménnyel. A 2012-es események tehát minden művészeti ágban ihletet adtak a mexikóiaknak, ez volt az egyik legérdekesebb vonulata az akkori eseményeknek, amelyek természetesen újabb vitát indítottak el a szkeptikusok és a hívők között.

Így néz ki Calakmul:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás