promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egyiptomi piramisok másik oldalát soha nem láthatod, egy fotó bizonyítja a valóságot
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Észrevetted már, hogy általában csak az egyik oldalukat láthtjuk? Nem véletlen.

A világ legnagyobb építményei vagy alkotásai, így a Húsvét-sziget gigantikus kőtestei vagy éppen a Stonehenge is rengeteg felfedezésre váró titkot tartogat még az emberiség számára. Így pedig valószínűleg az elkövetkező évtizedekben is milliók indulnak majd útra, hogy meglessék ezeket a csúcsteljesítményeket majd élőben is.

Ám nem biztos, hogy azt fogják ott találni, mint amire elsőre gondoltak volna. Az óriási tömegek mellett más is akadhat, amelyről nem is hallottatok még.

Nos, az egyiptomi világnak nincsenek is ikonikusabb csodái és turistacsalogatóbb alkotásai, mint a három nagy piramis vagy éppen az oroszlántestű és emberfejű szfinx, amely már évszázadok óta tartja lázban a szakértőket is, hogy mi lehet az építésének a valódi indoka. Érdekes kérdés az is, hogy nagyon kevés ókori irat mesél a lenyűgöző alkotásról, sokan épp ezért arra gyanakodnak, hogy jóval idősebb lehet annál, mint amit a tudósok és szakértők vallanak. Sokan egyenesen arra gyanakodnak, persze itt már átlépünk az összeesküvés-elméletek síkjára is, hogy bizony a Szfinx egy bejárat a régi korok tudásához, egy olyan civilizáció ismeretanyagához, amely jóval fejlettebb volt annál, mint azt elsőre gondolnánk.

Sokan rögtön Atlantiszt azonosítják ezzel a rejtélyes a civilizációval.

Ám, ha nem is kalandozunk el ennyire, már az is érdekes lehet, hogy a piramisok hol helyezkednek el, egyáltalán nem a sivatag közepén, ahogyan azt sokan gondolják, ezért is lehet az, hogy sokan csak olyan képeket ismernek a történelem kiemelkedő alkotásairól, amelyek egyetlen oldalukat mutatja, mintha az óriási sivatagban magányosan állnának. A valóság azonban az, hogy Kairó mellett találhatók, elképesztően közel a városhoz, szinte egybenőttek azzal már.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás