promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért nem láthatod soha az egyiptomi piramisok másik oldalát, itt a videó, amely megmutatja, hogy mi látszik onnan
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Általában egy oldalról fényképezik őket, de mi látszik a másikról?​

Az egyiptomi piramisok a Stonhenge-dzsel és még számos lenyűgöző, ember alkotta építménnyel egyetemben a világ legtitokzatosabb éptményei közé tartoznak, amelyekről ugyan egyre több tudásunk van, mégis, minden évben kiderült valami újdonság. Jön egy új elmélet, ami meglehetősen új megvilágításba helyezi az addigi tudásunkat, vagy éppen bebiznyítja azt, hogy mindvégig igazunk volt.

A több ezer évvel ezelőtt épített alkotások pedig évről évre turisták millióit vonzzák Egyiptomba, a látványuk ugyanis párját ritkító. A képek alapján el is tudjuk képzelni, hogy nézhetnek ki a piramisok egymás mellett. Ám a legtöbbször nem is tudják, akik oda tévednek, hogy ezek az építmények bizony nagyon közel vannak Kairóhoz, viszont mi mindig csak úgy látjuk őket, mintha a sivtag közepén állnának csendes magányukban.

Egyáltalán nincsenek olyan messze a lakott világtól, mint azt a képek alapján gondolhatnátok.

Sokszor még az is megesik, hogy a képeken karavánok szerepelnek a piramisok előterében, úgy mutatva az egészet, mintha a homokrengeteg közepén lenne minden. A mtöbb millió lakosú nagyváros, Kairó nagyon közel van az építményekhez. Golfpálya is a közelben van, sőt, az egyik legmenőbb szálloda Kairóban, a Mena House is ott van a közelben, és nagyszerű kilátás nyílik a lenyűgöző építményekre a lakosztályokból.

A YouTube-on pedig rengeteg videót is találhatunk ezekkel kapcsolatban, merthogy Kairó forgalmas útjairól nézve is csodálatos, ahogy a város fölé emelkednek az ősi építmények, a világ csodái.

De egy felülről filmezett anyag is megmutatja nekünk, hogy néz ki a gízai piramisok környezete:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás