promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre rengeteg plusz pénz maradhat a bankszámládon, és ezzel a kiskapuval szinte semmit se kell tenned érte
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze attól is függ, hogy melyik magyarországi bankra tette le a voksod. Ha az OTP, MKB vagy az Erste banknál vezeted a számlád, akkor használhatod ezt a kiskaput.

Nem csak Magyarországon, hanem mindenhol hatalmas problémákat okoz az infláció. Amíg ez a helyzet tart, addig az emberek ott igyekeznek spórolni, ahol csak lehet. Néhány nagyobb bank válsága is kisebb pánikot keltett, de tudnunk kell, hogy nincsen mitől félnünk.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) minden banki ügyfél részére garantálja, hogy bankcsőd esetén 100 ezer euró értékig (ez most 38 millió forint nagyjából) a banknál elhelyezett pénze kifizetésre kerül. Akinek ennél jóval borsosabb megtakarítása van, az persze jobban teszi, ha nem csak egy, hanem több megbízható bankban tartja bent a pénzét.

Ha tehetjük tehát, akkor nem csak a boltban, hanem magán a bankolásunkon is érdemes spórolni. Tehát ne csak abban legyünk szakértők, hogy mennyi volt a sajt ára két héttel ezelőtt, hanem fedezzük fel, milyen lehetőségeket kínál a saját magyarországi pénzintézetünk, amivel több maradhat a zsebünkben, ergo a bankszámlánkon.

Ez azért is fontos, mivel a bankok az infláció mértékével megemelték az áraikat, amiket nekünk is bele kell kalkulálni a dolgokba. Van egy kiskapu, amit sokan félvállról vesznek, pedig rengeteg pénzt le tud szipkázni a számlánkról.

A Bank360 hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon továbbra is rengeteg ember kér sms-értesítést a tranzakciói után. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) is arra mutat rá, hogy a bankszámlákhoz kapcsolódó összes díj közül ez áll a negyedik helyen, amiért a legtöbbet fizetjük, tehát a kiiktatásával jóval több maradhatnak a bankszámlánkon. Ráadásul minél több a tranzakció, ez a díj csak annál nagyobb lesz.

A kiskapu az, hogy kiválthatók ezek az üzenetek push értesítésekkel a banki applikációkon belül, amelyek ingyenesek. Így tehát sok banknál teljesen feleslegesen költünk már az sms értesítésre.

Az MKB, OTP, Erste, vagy éppen a Gránit banknál elérhető ez. Persze vannak kivételek, mivel a K&H és a Raiffeisen bankánál ezt már nem tudjuk megcsinálni. A lényeg, hogy spóroljunk, és ha lehetőség van rá, akkor dobjuk a sarokba az elavult sms-t, ami csak a bankszámlánkat húzza le.

Ne feledjük, hogy azok az üzenetek persze továbbra is díjtalanak, amik tranzakciók jóváhagyásához vagy az internetbanki belépéshez kellenek. Ha még több spórolási tippet hallanátok, akkor a lenti videóba is érdemes belenézni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás