promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigászi változás az OTP Banknál – innentől kevesebb pénz marad a számládon
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akárcsak mindenhol Magyarországon, az OTP Banknál is elkezdődik a drágulás.

Sok jó hír volt az elmúlt időszakban az OTP Bank háza táján. Az OTP csoport például egy hónappal ezelőtt a kötelező szabályozói jóváhagyásokat követően végre befejezte a szlovén Nova KBM felvásárlását. Az OTP Bank már 2019 óta jelen van az országban, amikor az SKB Bank tulajdonosa lett. Ezt azóta sikeresen integrálták is az OTP Csoportba. A két bank integrációs folyamata a tervek szerint hozzávetőlegesen másfél évig tart majd.

Közben az OTP Lakástakarékpénztár Magyarországon elindította a prémium termékcsaládot, ami akár 30 százalékos hozamot is tud termelni. Szóval így konkurenciát kapott a Fundementa, de hogy mit kínál maga az OTP, azt ide kattintva tudjátok megnézni.

Van egy szó jelenleg Magyarországon, amitől mindenki retteg, és ez nem más, mint az infláció. Most a szakértők szerint túl vagyunk a csúcsponton, és év végére valószínűleg megérjük az egyszámjegyű inflációt. Ha minden jól megy, akkor a következő évben már beindulhat az árszínvonal gyors csökkenése.

A sok jó mellé OTP is közölt rossz híreket, ami azt jelenti, hogy kevesebb pénz marad valamennyivel a bankszámlánkon. De mit jelent ez pontosan?

A Bank360 számolt be róla, hogy a magyarországi bank ettől a hónaptól a tavalyi infláció mértékével, vagyis 14,5 százalékkal emeli az árait. Tehát ennyivel fognak megnőni az utalások, a bankkártyák, a számlavezetés, de gyakorlatilag minden.

Az utalások díja az OTP Bankon belül és kívül is emelkedett. A változás sajnos érinti az egyszeri és rendszeres, valamint a csoportos beszedési megbízásokat is. A nem ingyenes készpénzfelvételi tranzakciók díja is nőtt, a pénztárban és az ATM-eknél is emelkedett az ilyen esetben minimum kifizetendő összeg.

Az emelkedést azért látványosan is érzékelni fogja mindenki. Egy szimpla Mastercard vagy Visa típusú kártya éves díja például 6712 forintról 7685 forintra emelkedik. A blog felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon az OTP után várhatóan a többi bank is emeli a díjait. Közben áprilistól minden hitelnél nőnek a költségek. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás