promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs bejelentést tett az OTP Bank, amit rengetegen ki fognak használni egy kis plusz pénzért
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha már amúgy is lakásra gyűjtesz, akkor jobban megéri így csinálni. Mutatjuk az OTP Bank miben tud segíteni neked!

A fiatalok rengetegen szavaznak az albérletre, de néhányan mégis úgy érzik a legnagyobb biztonságban magukat a jövőben, ha van egy saját lakásuk. Valljuk be őszintén, az albérlet költségek is alaposan elszálltak, így néha már ott tart valaki, hogy jobban megéri felvenni a lakáshitelt, főleg úgy, ha a szülők is be tudnak ebbe segíteni.

Az OTP Lakástakarékpénztár bejelentette a prémium termékcsaládot, ami akár 30 százalékos hozamot is tud termelni. Ha különben is megtakarításon törjük a fejünket, akkor ez egy remek opció lehet.

Szóval a Fundamenta versenytársat kap, ami nem más, mint az OTP. De vajon mivel csábít mindenkit a prémium termékcsalád, ami márciustól már elérhető. Nos, négy- és nyolcéves futamidőre lehet szerződni, ehhez pedig minimum 10, de legfeljebb 50 ezer forintos befizetést kell vállalni havonta. A négyévesnél lakástakarék prémium 10 százalék, maximum 240 ezer forint, míg a nyolcévesnél a lakástakarék prémium 30 százalék, vagyis maximum 1,44 millió forint.

Az OTP persze példát is mutatott, amiben benne van a lakáskölcsön összege is. Ha a maximumot szeretnénk kihozni az egészből, és havonta 50 ezer forintot fizetünk be 8 éves megtakarítási idővel, akkor így nézne ki a dolog:

  • Havonta fizetendő: 50.150 Ft (150 forint a számlavezetési díj)
  • Összes betét befizetés és betéti kamat 96 hónap alatt: 4.820.095 Ft
  • 30% Lakástakarék Prémium: 1.440.000 Ft
  • Teljes kifizethető megtakarítás 96 hónap betétgyűjtési időszak és a 2 hónapos kiutalási időszak után 6.260.095 Ft
  • Felvehető lakáskölcsön összege: 3.739.905 Ft
  • Lakáskölcsön törlesztő részlete: 53.510 Ft, THM: 10,4% (a THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat)
  • Szerződéses összeg: 10.000.000 Ft
  • Számlanyitási díj a szerződéses összeg 1%-a: 100.000 Ft (2 részletben is befizethető)

Az OTP Lakáspénztár sokkal rugalmasabb, mint a korábban elérhető állami támogatás, mivel nincs szükség adóazonosító megadására a szerződéskötésnél, és bármennyi szerződés köthető, kedvezményezett megjelölése nélkül is. Persze továbbra is szükséges a magyarországi tartózkodási hely, vagy ugyebár a lakóhely.

Az összegyűjtött pénzünket, valamint a kölcsönt lakásvásárlásra, de akár felújításra is tudjuk fordítani.

Érdemes tehát belevágnia azoknak, akik kicsit előre gondolkoznak, és szeretnének megtakarítani. Akinek felkeltette ez az egész az érdeklődést, az ide kattintva tudhat meg többet az egészről.

Az OTP Lakástakarékpénztár három és fél év után rukkolt elő ezzel az egésszel. Ahogyan fent is írtuk, márciustól már meg lehet kötni ezeket a szerződéseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás