promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vigyázz, nehogy belesétálj te is a csaló magyar fogorvosok csapdájába
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem az első alkalom, hogy Magyarországon valamilyen fogorvos hentesmunkát végez egy fogsorral.

Már gyakorlatilag bevett szokás, hogy ha valaki meg van elégedve a fogorvosával, akkor azt tűzön és vízen át igyekszik követni. Ismerünk olyan személyt is, aki képes órákat utazni, csak a megszokott doktornő vagy doktor lássa el.

A fogorvosok többsége természetesen megbízható Magyarországon, de akadnak olyanok is, akik nem végeznek éppen jó munkát. Az emberek alapból félnek az ilyen beavatkozástól, és még akkor is a megbízhatóbb helyet választják, ha esetleg többet kell érte fizetni. Pedig a rezsi- és az alapanyagköltségek emelkedése miatt a fogorvosi ellátás is drágult.

A szakemberek a jelenlegi helyzetben nem tudtak mit tenni, így kénytelenek voltak áthárítani a páciensekre a költségnövekedést.

Persze Magyarországon még így is roppant olcsó a magánorvosi ellátás külföldhöz képest, így sokszor az ott élők azt is bevállalják, hogy ellátogatnak ezért a hazánkba. Egy osztrák azonban rossz fogorvosi rendelőt választott magának, így Magyarországon teljesen tönkretették a fogsorát.

A RTL gyakorlatilag kóklereknek nevezte a doktorokat, akik a beavatkozást végezték, de ez nem is csoda. A csatorna a Vol.at cikke alapján számolt be arról, hogy a feldkirchi tartományi bíróság polgári peres eljárásban 116 ezer eurós (átszámítva nagyjából 44,1 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezte a rendelőt.

[[cikkk2]]

A beavatkozás persze nem volt egyszerű, mivel egy fogat kihúztak a fogorvosok, majd két implantátumot és 16 koronát helyeztek be. A probléma persze az volt, hogy elég hentes munkát végeztek, így a fogsor nem illeszkedett, de ez már nem különösebben érdekelte őket. A félrekezelés miatt a felperesnek még az álkapcsa is fájt, szédült, valamint mindig előjött nála a fülzúgás.

Az áldozat nagyon nehezen talált magának fogorvost, aki hajlandó volt helyrehozni a hibákat, és ez 15,2 millió forintba került. A lap kiemelte, hogy Magyarországon a szakszerű kezelés jóval drágább lett volna, de a felperestől a 10 ezer euró helyett csak 7900 eurót kértek. Ennek sajnos meg is lett az eredménye.

A bírónő egy fogorvos és egy fül-orr-gégész szakorvos véleménye alapján arra jutott, hogy a magyar fogorvosok 2017-ben súlyos hibákat követtek el. A praxis védője mindenképpen a kereset elutasítását kérte, mivel álláspontjuk szerint Magyarországon nem történt kezelési hiba. A páciens közben még több pénzt követel.

Nagyon vigyázni kell, hogy nehogy rossz szakemberhez menjünk, főleg ha kényesebb műveletet kell elvégezni a fogunkon. Tájékozódjunk az interneten, kérdezzük meg az ismerőseinket, és ha mindenképpen muszáj, akkor válasszuk a drágább, magánorvosi ellátást.  

Persze itt kell még alaposabban szétnézni, mert lehet a pénzünkért valamilyen szélhálmos doktorok székébe ülünk be, akik több kárt csinálnak a fogsorunkkal, mint hasznot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás