promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképzelhetetlenül brutális az új megabörtön
Borítókép:  Profimédia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az újonnan felépített börtönkomplexum maga a földi pokol.

Az El Salvador utcáin már évek óta megállíthatatlanul tomboló erőszakhullám hatására az ország vezetése elhatározta, hogy minden áron véget ennek és ismét visszaadja a városokat a törvénytisztelő embereknek. A katasztrofális helyzet felszámolásához vasszigorral láttak hozzá és felépítettek egy olyan rémálomba illő helyet, ahonnan egyetlen elitéltnek sincs esélye a szökésre.

Rettenetes börtönökben eddig sem szűkölködtünk, azonban arra, amit most El Salvadorban létrehoztak, nehezen találni szavakat. A hatalmas, 40 ezer elitélt befogadására tervezett komplexum 8 épületből áll, melyek mindegyike 32 darab 100 négyzetméteres cellát tartalmaz. Egy-egy ilyen cellában több mint 100 elitélt lesz összezsúfolva egészen borzalmas körülmények között, hiszen összesen 2 darab mosdókagylón, illetve vécén kell osztozniuk, ráadásul még matracokat sem kapnak a fémágyakhoz.

Az emberijogi szervezetek máris hevesen tiltakoznak a fogvatartottakkal szembeni embertelen bánásmód, valamint a lehetséges visszaélések és rejtélyes halálesetek miatt, azonban a politikusok másképpen látják a helyzetet.

Nayib Bukele elnök kiáll az intézkedések jogossága mellett és ragaszkodik hozzá, hogy az Amerika legnagyobb börtönének tartott intézmény a legjobb módja az erőszakos bűnbandák felszámolásának. Ahogy fogalmazott:

„Ez lesz a bűnözők új otthona, ahol évtizedeket fognak eltölteni anélkül, hogy további károkat okozhatnának a társadalomnak”

Az igazságügyi és közbiztonsági miniszter, Gustavo Villatoro még az elnöknél is keményebben nyilatkozott:

„Egyszer és mindenkorra eltávolítjuk ezeket a rákos sejteket a társadalomból”

A lakosság üdvözli ugyan a szigorú intézkedéseket, azonban sokakban felmerül a kérdés, hogy mi történik majd akkor, ha ez a rengeteg rab egyszerre fog kiszabadulni és tömegesen kerülnek vissza az utcákra. Egy dolog biztos, egyikünk sem szeretne ott lenni akkor.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás