promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenkit meglepett az OTP gigabejelentése, ezzel nagyot nőtt a felhasználók szemében a magyar bank
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OTP mindenkit leelőzött, ezzel minden magyar ügyfél jól járhat.

Nem véletlen, hogy egyre többet foglalkozunk az adathalász csalásokkal és a hackertámadásokkal. A csalások és csalási próbálkozások száma folyamatosa emelkedik, és ha nem is dől be mindenki az átveréseknek, sokaknál így is sikerrel járnak a trükkös próbálkozások. A bankok, telekommunikációs szolgáltatók, postai küldemények mind kivannak téve a veszélynek, a hackerek pedig már szinte mesteri szintre emelték a csalások minőségét. 

Az OTP azonban úgy néz ki megelégelte ezt, és elérkezettnek látta az időt, hogy fellépjen az adathalászok ellen. A magyar bank egy új funkciójának köszönhetően, egy kattintással meg tudja védeni ügyfeleit. 

„Az OTP Bankban a bankszámlákon teljes biztonságban van a pénz, amíg az ügyfelek gyanútlanul vagy óvatlanságból nem adnak hozzáférést másnak az internet- és mobilbanki érzékeny belépési adatokhoz. Sajnos még a legtudatosabb ügyfeleket is megtéveszthetik a csalók. Ha fennáll a veszélye, hogy adatlopás történt, azt ajánljuk felhasználóinknak, hogy éljenek a letiltási lehetőséggel.  Kérjük, azt azonban gondolják át a letiltás előtt, hogy valóban az internet- és mobilbank belépéshez használt adataikat
adták-e ki az elkövetőknek, nem pedig a bankkártya-adataikat. Ha a csalók bankkártya adatokat szereztek meg, akkor ne az internet- és mobilbank belépést tiltsák le, hanem az InternetBankban vagy a MobilBank "Kártyáim" menüpontjában a bankkártyáikat”

- hívta fel a figyelmet Kökény-Majer Anita, az OTP Bank digitális szolgáltatásainak fejlesztéséért felelős vezetője.

Az ügyfelek ha arra gyanakodnak, hogy belépési adataikat adathalász csalók szerezték meg, mostantól egy kattintással letiltható a belépés, így megakadályozható, hogy a bűnözők elopják, tovább utalják saját maguknak az áldozat számláján lévő pénzt - írja a Portfolio. 

Az új funkció mostantól elérhető minden OTP InternetBank és OTP MobilBank felhasználó részére, a Beállítások menüpontban az OTP internet- és mobilbank belépés letiltása lehetőséget választva. Szerintünk hamarosan még több bank fogja ezt a módszert alkalmazni, és az OTP-hez hasonlóan védeni ügyfeleik adatait. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás