promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bajban a magyar hitelkártyások - súlyos döntést hoztak a bankok
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezek a súlyos döntések az összes bank összes ügyfelét érinteni fogják Magyarországon.

A tegnapi nap folyamán a Blikk hívta fel a figyelmet a Bank360 kiváló cikkére, miszerint lényegében betelt a pohár a magyarországi bankoknál, és a továbbiakban meglehetősen durván fognak eljárni a bődületesen nagy honi infláció miatt. Ez az eljárás pedig érzékenyen fogja érinteni Magyarország összes állampolgárát, ugyanis nem csak a hiteleket felvenni kívánók, de még a bankok által kibocsájtott kártyákat használók is többletköltségekkel számolhatnak. Amik eddig sem voltak alacsonyak.

Döbbenetesen nagy a magyar infláció. A pénzromlás mértéke miatt a tavalyi átlagos, 14,5 százalékos szám alapján számíthatják ki a pénzintézetek a szolgáltatásaik új díjait és kiegészítő árszabásait. A legegyszerűbben ezt a kártyahasználattal lehet szemléltetni. Ugyanis nem csak a készpénz-felvételi díj fog emelkedni, hanem még a bank-, és hitelkártya használat is drágulni fog, még ha ezek alacsonyabb összegnél "filléres" emelkedésnek tűnnek is csak. 

Mint említettük, a hiteldíj-mutatók is meredek emelkedésbe kezdhetnek, ez pedig nem csak a már felvett hiteleket, hanem a jövőben igénybe venni kívánt konstrukciókat is érinti természetesen. A számlakezelés passzív és aktív járulékos költségeinek emelését sem fogják lenyelni a bankok, így valóban az járhatna a legjobban, aki a lehető legtöbb pénzügyi manőverét és tranzakcióját készpénzzel intézi. 

A saját beismerése szerint az OTP már ettől a hónaptól megemelt díjakal ostorozza az ügyfeleit, és május-júniusra az összes magyar és külföldi eredetű bank is árat és díjakat fog emelni szinte minden területen, amely a konkrét fogyasztói megszabásokkal kapcsolatos. Állítólag több intézet is csak mintegy mellékesen fog drágulni a hitelt fizetők irányába, lévén a trükkös apró betűs résznél már a szerződésben is megjegyezték, hogy bármikor igazodhatnak a KSH inflációs értékeihez. Ezt a lehetőséget pedig könyörtelenül ki is fogják használni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás