promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bankszünnap lesz Magyarország két nagy bankjánál – erre kell készülniük az ügyfeleknek
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az úgynevezett bankszünnap a Budapest Bank az MKB Bank ügyfeleit érinti.

Ahogyan azt már korábban tudni lehetett, március 31-én beolvad a Budapest Bank az MKB Bankba. Fontos tudni, hogy az átállással kapcsolatban az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs.

Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholdig standard  kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese a portfolio.hu-nak elmondta, hogy a szerződések nem változnak, és megmaradnak a jelenlegi bankszámlák is.

Az átállást megelőzően, április 1-jén, pénteken a fiókhálózat a normál menetrend szerint kinyit, de rövidített, 12 óráig tartó nyitvatartással üzemelnek majd a fiókok.

A Czegle Kft. felhívta a figyelmet arra, hogy a két bank egyesülése informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okoz a bank egyes szolgáltatásainak működésében az egyesülés napján és az azt követő napokban. Annak érdekében, hogy az informatikai átállás megtörténjen, az egyesült MKB Bank 2022. április 2,3,4-én bankszünnapot tart.

Megemlítették, hogy már március 31-én és április 1-jén rövidebb szolgáltatáskiesésekre kell készülniük az ügyfeleknek.

Április 2-án és 3-án többek között az elektronikus csatornáik elérésében, az azonnali átutalási megbízásokban - mind a küldést, mind a fogadást illetően - leállást, a kártyahasználatban rövidebb kieséseket lehet majd tapasztalni.

Április 4-én, hétfőn már az egyesült bank bankfiókjai zárva lesznek, azonban elektronikus csatornáikat és telefonos ügyfélszolgálatukat már el lehet érni, a pénzforgalom (forint és devizautalások küldése és fogadása, betétkezelés, csoportos beszedések, törlesztő részletek terhelése) és a kártyahasználat is a megszokott módon fog remélhetőleg működni.

Az ATM-ek működésében április 1-jén reggel hét óráig legfeljebb néhány perces kiesések lehetnek, egyéb időszakokban a készpénzfelvétel zavartalan lesz.

Az egyesült pénzügyi intézmény az indulásától teljesen egységes termék- és szolgáltatáspalettát kínál majd, azonos árazással és értékajánlattal. A korábbi Budapest Bank fiókok és kommunikációs felületek arculata megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működik tovább.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás