promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA olyan gigászi bejelentést tett, amely teljesen le fog sokkolni - hihetetlen, hogy mit vettek észre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy erre is megérett az idő.

Az elmúlt hónapokban a világ híreinek egy jó részét a NASA uralta, marsi projekt, a Preserverance marsjáró óriási népszerűségnek örvend az internetes berkekben, természetesen ennek a nagy figyelemnek az is az oka, hogy a szakértők rengeteg képet is közölnek a felfedezésekről. Persze sokszor be is indulnak az összeesküvés-elméletek a fotók és találatok láttán, ám így is elképesztő, hogy mennyi hírfogyasztót érdekelnek a világmindenség hírei.

Ráaádásul a James Webb űrtávcső segítségével most a világűr eddig homályban, félhomályban lévő vagy éppen ismeretlen területeire is betekintést nyerhetünk. A szuperkütyü képei pedig elképesztően élesek, szóval szinte odaszegezik a tekintetünket a képernyőinkre.

Az emberiség történelmi pillanatokat él meg, manapság már minden napra jut egy-két nagy bejelentés a világűrről is.

Az IFLScience nyomán a 24.hu most arról ír, hogy megeshet, az űrtávcsőnek sikerült megfigyelnie az egyik legősibb galaxist, ugyanis a GLASS-z13 jelű rendszer fénye abból az időből származhat, amikor az univerzum még csak 300 millió éves volt. Az pedig szinte felfoghatatlan, hogy a galaxis a Földtől mekkora távolságra van. A szakértők ugyanis elmondták, hogy ez bizony 33 milliárd fényév.

Hogy mi az elképesztő távolságra a magyarázat?

Az, hogy az univerzum folyamatosan tágul. Íme a James Webb űrtávcső által készített zseniális fotók:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás