promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA hidegrázós videót és képet közölt a Marsról, végre nyilvánosságra került ez is
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi felvételeket tett közzé a NASA.

Olyan videót közölt a NASA, ami elképesztően izgalmas. Ez már az elmúlt hónapokban a sokadik nagyon érdekes fejlemény, amely a NASA Mars-projektjéről érkezik. Korábban többek között az is kiderült, hogy élet nyomait is elkezdték keresni a vörös bolygón. Kevesen tudják, de nemcsak a Perseverance névre keresztelt marsjáró teljesít küldetést a Marson, hanem például az Ingenuity helikopter is, amelyet eredetileg harmincnapos üzemidőre terveztek.

Most pedig rekordot is döntött, ugyanis 704 métert tett meg a Mars rendkívül ritka légkörében, 10 méter magassában 19 km/h-s sebességgel.

Az Ingenuity az első repülő eszköz, amit az ember a Marson kipróbált, és eddig nagyon sikeres volt a projektben, amire elkészítették, vagyis abban, hogy megmutassák vele, hogy lehetséges a Marson való repülés. Az Ingenuity egy próba csúcskütyü, amely tesztelésee során a szakértők, a NASA tudósai arra vonatkozóan is adatokat gyűjtenek, hogyan tervezzenek majd más járműveket is klönböző égitestekre. Az Ingenuity nem végez méréseket, még 2 kilogrammot sem éri el a súlya.

Azonban kamera található rajta, így pedig egy elképesztő videóval is szolgáltatott a NASA, amely már fent van a Youtube-on is, és megmutatja nekünk, hogy mi tárul elénk a Mars felszínén, ha 10 méteres magasságban repülnénk.

(via Rakéta, NASA.gov)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás