promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2perc tudomány: Egy egyszerű trükk és olvasni tudsz egy ember elméjében
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A pszichológia mindent átsző, hatással van az egész életünkre. Ez befolyásolja döntéseinket, viselkedésünket. De csak kevesen veszik észre irányító erejét. Ha saját javadra akarod fordítani a pszichológiát, akkor meg kell értened, hogyan használhatod ki a tudomány által nyújtott tudást.

 Milliónyi technika létezik, amit bármilyen élethelyzetben használhatunk. Mutatunk pár egyszerű technikát, amit az előnyödre fordíthatsz.

 Érdekes pszichológiai kérdések

 Ha van 5 szó, ami a legjobban jellemez téged, melyek lennének azok?

Egy adott személy millió jelzőt adhat, amelyek tükrözhetik személyiségét.

De ha kevesebb számra korlátozzuk a lehetőségeit, akkor az gyorsabb gondolkodásra ösztönzi a kérdezett személyt. Előfordul, hogy öt hosszú mondatot mond öt rövid egyszerű szó helyett.

Ez teljesen rendben van.

Az ezekre a kérdésekre adott válasz képet ad arról, hogy ki ez a személy, akivel kapcsolatban beszélgetünk. Ha korábban voltál állásinterjún, valószínűleg emlékszel erre a kérdéstípusra. De ez nem feltétlenül ad pontos értékelést egy személy teljes személyiségéről, de azért jól körülhatárolja.

 Mi a 3 legnagyobb gyengeséged?

Az állásinterjún bevett gyakorlat, hogy megkérdezzük a jelentkezőt az erősségeiről és a gyengeségeiről.

Egy tapasztalt kérdező automatikusan észreveszi, hogy ki hazudik vagy mond igazat.

Ez egy informális átlagos beszélgetés során is működhet. A legtöbb esetben az őszinte emberek habozás nélkül elismerik gyengeségeiket. A hazugok viszont elrejthetik negatív oldalukat, és csak pozitív jelzőket mondanak magukról.

 Mire vagy büszke?

Ez a kérdés gyors értékelést ad egy személy jelenlegi állapotáról vagy érdeklődési köréről. Leggyakrabban azt emelik ki, ami a legjobban érdekli az adott személyeket.

 Melyek a kedvenc filmjeid?

Ez egyszerűnek tűnhet, de akár hiszed, akár nem, ez az egyik legérdekesebb pszichológiai kérdés. Ennek az az oka, hogy egyes tanulmányok szerint a film műfaja elárul valamit a néző személyiségéről. Nemcsak a filmek árulhatják el az ember személyiségét, hanem feltárhatják az ember intelligencia szintjét is.

Az intelligens emberek hajlamosak olyan filmeket nézni, amelyek tudományos, társadalmi és pszichológiai kérdésekről szólnak.

Melyek azok a dolgok, amikkel életed hátralévő részében szeretnél foglalkozni?

 Ez a kérdés felfedi az ember törekvéseit és szenvedélyét. Ez tükrözheti egy személy személyiségjegyeit és hozzáállását is. Képet ad arról, hogy mi érdekli az illetőt.

 Mit gondolsz, mi a legőrültebb dolog, amit életedben csináltál?

 Ez a kérdés felfedi az ember bátorságát vagy merészségét. Meg tudja állapítani, hogy egy személy kockázatvállaló-e vagy sem.

 Ez arról is képet adhat, hogy egy személy céltudatos vagy sem.

 Mit gondolsz, mi a legnehezebb dolog, amit életedben tettél?

Minden embernek vannak vágyálmai. De legtöbbjük soha nem valósítja meg azokat. Csak, aki merész és lelkiismeretes. Ez a kérdés felfedi az ember kockázatvállalási hajlandóságát. Vajon elég merész   ahhoz, hogy megvalósítsa az álmait?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás