promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Transznemű karakterek is lesznek a legújabb Harry Potter játékban

Transznemű karakterek is lesznek a legújabb Harry Potter játékban

Tech & Tudomány

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Miután J. K. Rowling, a világhírű Harry Potter-könyvek írója az elmúlt időszakban többször is azzal került címlapokra, hogy közösségi oldalán olyan tweeteket tett közzé, amelyekkel sértette a transzneműek közösségét, a 2022-ben megjelenő Hogwarts Legacy videójáték alkotói igyekeztek mindenkinek kedvezni, így a játékosok megszabhatják karakterük hangját, testtípusát és nemi hovatartozását is. 

 

 

Tavaly a Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling több olyan megjegyzést is tett, amit szélesebb körben is degradálónak ítéltek meg a transznemű közösség ellen, és amit többek közt még Harry Potter megformálója, Daniel Radcliffe is elítélt. A gyártó Warner Bros. Interactive Entertainment leszögezte, hogy az író nem vesz részt a játék elkészítésében, habár az inspiráció, illetve a Varázslóvilág nyilvánvalóan tőle ered, ez a történet nem Rowlingtól származik. Mitöbb, a fejlesztőcsapat több tagja is azért harcol, hogy ne csak a karakter külseje, hanem a személye is válaszható legyen.

A játékalkotókhoz közeli források szerint, amikor bevágunk a játékba, választhatunk neki akár maszkulin, akár feminin hangot, majd ezt követően arról is dönthetünk, hogy "boszorkány" vagy "varázsló" legyen-e. Ez utóbbitól függően kerül Roxfortban vagy varázsló-, vagy boszorkánykollégiumba, és ennek fényében fognak minket megszólítani vagy hivatkozni ránk a játékbeli karakterek is. - írja a Bloomberg

Értesülések szerint a menedzsment eleinte ódzkodott az ötlettől, de ahogy azt a mostani értesülések is igazolják, a karakter-testreszabás ezek szerint mégiscsak bekerül a játékba. 

A Hogwarts Legacy 2022-ben érkezik PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re, Xbox Series X/S-re, illetve PlayStation 5-re.

Nézzük meg a játék hivatalos videóját: 

Borítókép:  Forrás: hogwartslegacy.com

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás