Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

2059-ben jöhet a világvége, és az is kiderült, hogy mi okozhatja

2059-ben jöhet a világvége, és az is kiderült, hogy mi okozhatja

Tech & Tudomány

2059-ben jöhet a világvége, és az is kiderült, hogy mi okozhatja

Tech & Tudomány

Baranyecz János 07:07

Komoly felfedezést tettek tudósok, ugyanis találtak valamit, ami közel 40 év múlva akár végzetes is lehet a Föld számára, és nehezen tudunk felkészülni rá.

2020 rengeteg embert elszomorított már, hiszen a valaha volt egyik legmegterhelőbb évről van szó szinte mindenki számára. A számos furcsaság mellett a félelmetes ausztrál tűzvész, majd utána a koronavírus-járvány is elképesztő károkat okozott, a Bors cikke alapján pedig úgy néz ki, hogy már csak pár évtizedünk van egy minden eddiginél veszélyesebb dolog eljöveteléig.

Előfordult már párszor, hogy a hírek szerint igazán nagy mérettel rendelkező égitestek haladtak a Föld felé, de szerencsére eddig mindig elkerültek minket – eddig.

Tudósok szerint a 2020 MO nevű, 70 méteres átmérővel rendelkező aszteroida igaz, hogy most 15 millió kilométerre fog elhaladni tőlünk, de 2059. július 3-án ismét felénk veszi az irányt, és akkor már van rá esély, hogy becsapódik.

A 75 ezer km/h-s sebességgel haladó objektumot egyből felvették a potenciálisan veszélyes égitesteinek listájára, és hatalmas odafigyeléssel kísérik az útját még úgy is, hogy csupán 1 az 1,1 millióhoz az esélye annak, hogy megtörténik a baj. Abban az esetben viszont 1 mérföldes krátert okozna a bolygón, és felfoghatatlan pusztítást végezne több száz mérföldes körzetben.

Borítókép: Illusztráció / readragon.blogspot.com