promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes, zölden csillogó trutymót találtak a Hold túloldalán
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Taylor Smith on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen felfedezést tett egy kínai holdjáró, hiszen olyan különleges anyagot talált, ami jó ideig foglalkoztatta a tudósokat, de most végre előrukkoltak a feltételezett válaszokkal.

A MovieWeb írja, hogy még tavaly talált a Hold túloldalán egy olyan csillogó, zöld anyagot a Yutu 2 nevű kínai holdjáró, ami rendesen meglepte a szakértőket, hiszen nem jellemző, hogy az égitest felszínén ilyet lássanak. Még át is kellett irányítaniuk a rovert, hogy mintát tudjanak venni a zselészerű dologból, aminek az eredetén jó ideje dolgoznak már a tudósok, hátha világossá válik a titka – és most minden jel arra utal, hogy végül sikerrel jártak.

Kiderült, hogy a Kármán kráterből összeszedett, eddig ismeretlen anyag egy becsapódás hatására cementálódott össze különböző törmelékekből, ásványokból, így gyakorlatilag csak felszínre került, „összeolvadt kőzet”.

Mindenképpen érdekes, hogy felfedezték, hiszen így teljesen új képet kaptak a Holdat érintő lehetőségekről, eseményekről, mivel nagyon ritka egy ilyen találat.

A NASA viszont nem annyira biztos a kínai tudósok jelentésében, hiszen ők nem tudták megvizsgálni a mintát, így valószínűleg csak akkor fogják elhinni a dolgot, ha a saját szakembereik is rátehetik a kezüket a furcsának nevezhető anyagra.

Szóval hiába hitték azt sokan, hogy esetleg valami földönkívüli lényről, vagy annak valamilyen váladékáról van szó, végül kiderült, hogy elvileg csupán a Hold belső rétegének felszínre került elemei okoztak fejtörést – legalábbis jelen állás szerint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás