promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a vérszomjas Bunyip, aki évszázadok óta tartja rettegésben a kontinenst
Borítókép:  Paranorms.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még a fantázia sem szab határt azon lények díszes táborának, melyeknek létezésére konkrét bizonyíték ugyan nincs, ellenben emberek tucatja állítja, hogy összefutott ilyen kétes eredetű teremtményekkel. Most olyan kritpideket mutatunk, amelyeket a jeti rivaldafénye háttérbe szorított, és valószínűleg soha nem hallottatok róluk. Pedig minden népnek, minden vidéknek megvan a maga szörnye.

A békaember

Ohio közelében, Clermont megyében időnként látni vélik a lovelandi békaembert. A lényt egy méter magasra saccolják és ami a legijesztőbb benne, hogy két lábon jár-kel!

Mindössze öt személy beszámolója tanúskodik a kétéltűfejű humanoid létezése mellett. A legelső észlelést egy üzletember 1955-ben jelentette. A másodikat pedig egy rendőr, aki békés kocsiútja közepette vette észre a lényt, bár elsőre kutyának nézte. Egy későbbi beszámolóhoz videót is mellékeltek, de ez nem perdöntő, hiszen csupán egy koholmány került napvilágra – persze mindenki sajnálatára...

Kép: Aminoapps

Bunyip

A bunyipot az ausztrál őslakos mitológia kelti életre.

A szó egyszerű fordítása ördögöt, gonosz szellemet jelent.

A lény külső leírása igen eltérő a beszámolók szerint. Ezt pedig a rettenetes kisugárzásának tudták be, miszerint a félelem eltorzítja a látottakat vagy nem látottakat. A leggyakrabban lesokkolt állítólagos szemtanúk egy kutya és egy fóka keverékre esküsznek. A rejtélyes lény létezése mögött egyesek szerint egy már kihalt, ritka állat bujkálhat, például a Diprotodon. Egy biztos, ez a kérdés már több mint 200 éve izgatja az ausztrál emberek fantáziáját.

Jersey ördög

New Jersey államát már régóta kísérti a Jersey ördög legendája. A szájhagyomány útján terjedő história szerint, ez a csibész lény már több mint 300 éve tartja lázban a környék lakóit. A Jersey ördög esetében az állítólagos szemtanúk beszámolói mind hasonló leírást adtak generációkon átnyúlva. Ez egy kicsit szokatlan jelenség egy kriptid esetében. Egy röpképes, denevérszerű szárnyakkal felvértezett ló, illetve kecskefejű, kisebb karokkal megáldott teremtményről szólnak a jelentések. Az Ördög elnevezéséhez híven állítólag szarvakkal is fel van turbózva ez a jószág. Még Napóleon bátyja is úgy vélte, hogy látta a Jersey ördögöt. 

Az 1909-es év kezdetével indult be igazán az ördög észlelések száma. Ezidőtájt a lakosok egy konkrét fenyegető veszélynek titulálták, nem csupán holmi szellemmesének. 1960-ban még 10 000 dollárnyi jutalmat is felajánlottak annak, aki képes befogni egy élő példányt ebből a titokzatos lényből. Szinte hihetetlen, nem? Természetesen a pénzdíjat soha senki nem zsebelte be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás