promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült Kovács Kati évtizedes titka Szécsi Pál és Domján Edit tragikus szerelméről, ez tette tönkre a románcot

Kiderült Kovács Kati évtizedes titka Szécsi Pál és Domján Edit tragikus szerelméről, ez tette tönkre a románcot

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Szomorú véget ért a viharos kapcsolat, pedig gyönyörűen indult kettejük szerelme.

Megannyi szívszaggató szerelem szövődött a magyar könnyűzenei és művészeti életben, ám talán Domján Edit és Szécsi Pál románca az, ami mind közül a legtragikusabb volt, hiszen kettejük halála között alig másfél év telt el, és mindketten maguk döntöttek úgy, hogy végérvényesen lezárják életüket.

Pedig a kapcsolat gyönyörűen indult, és bár 12 év volt Domján Edit és Szécsi Pál között, a legközelebbi ismerősök és barátok szerint a korkülönbség nem okozott problémát, kettejük között pedig nem csupán szerelem, de barátság is szövődött az idők során.

A kezdetek valójában a szerelem pillanatai voltak. Közös nyaralás a Balatonon, titokban tett séták, a fellépések közötti találkozások, melyek mindkettejüket feltöltötték. Szécsi csokrokkal halmozta el kedvesét, és akik igazán ismerték őket, tudták, hogy jó helyen vannak egymás mellett.

„Borzasztóan jól illettek egymáshoz, nagyon jól megvoltak, Edit nagyon szerette Palit és Pali is nagyon szerette Editet. Voltak, akik a nagy korkülönbség miatt ellenezték a kapcsolatukat, ami aláásta azt. Ezt azonban soha nem a zenésztársadalom tette szóvá, mi azt mondtuk, hogy »Nagyon kedvesek, aranyosak, helyesek vagytok együtt«. Nagyon szurkoltunk nekik, mert ők nem csak igazi szerelmespárnak, hanem barátoknak is tűntek, szemmel láthatóan kiegyensúlyozottak voltak. Palinak arra óriási szüksége volt, hogy ne csak egy manöken, egy modell, hanem egy okos, érett színésznő legyen mellette. Az előadásokra együtt érkeztek, kézen fogva sétáltak és mosolyogtak, nevetgéltek, jól mutattak egymás mellett, egyszer-kétszer engem is megnéztek együtt”

– mondta Kovács Kati a párról.

Ez tette tönkre

Azonban azt is elárulta, hogy mi vezethetett kapcsolatuk megromlásához:

„Sajnos Pali befolyásolható volt, és baráti köréből sokan nem nézték jó szemmel, hogy Edit idősebb. Mi, zenészkollégák viszont úgy láttuk, Palinak nagyon nagy szüksége volt egy intelligens, kedves emberre, mint az Edit. Pali ugyanakkor kicsit fékezhetetlen volt, és hallomásból úgy tudom, volt, amikor nem beszélt szépen Edittel. Talán ez jelenthette a kapcsolat végét is”

– fogalmazott.

Nővére, Katalin úgy vélte, hogy kettejük közé nem csupán testvére befolyásolhatósága, de az alkohol is éket vert. Amikor Szécsi Pál az üveg után nyúlt, barátai hazahozták őt és az autóját is, így hosszú ideig nem derült ki, hogy gyakran iszik. Edit akkor elégelte meg az életvitelét, amikor egy hétig nem adott életjelet magáról, a távollét alatt pedig alkoholra nagy adag gyógyszert vett be. Ezekben az időkben Edit abortuszon esett át, azonban ezt nem osztotta meg Szécsivel, aki ettől haragra gerjedt, mivel úgy gondolta, hogy egyedül egy gyermek menthette volna meg a kapcsolatukat.

Ez vezetett végül a szakításukhoz is, és bár Edit abban bízott, hogy még újrakezdhetik, ez már soha nem történt meg. Közvetlenül 40. születésnapja után bekövetkező öngyilkosságát követően Szécsi Pál először kórházba került, majd külföldre emigrált, ám a boldogságot többé nem találta meg, a tragédia és az alkohol pedig végképp felemésztette őt. Alig másfél évvel később ő is követte Editet.