promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szécsi Pál valójában nem akart meghalni, Korda György árulta el a tragikus részletet: ezt a színésznőt hívta segítségért, de nem ért oda a telefonhoz

Szécsi Pál valójában nem akart meghalni, Korda György árulta el a tragikus részletet: ezt a színésznőt hívta segítségért, de nem ért oda a telefonhoz

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Másodperceken múlhatott Szécsi élete, Korda György vallomása mindent megváltoztat.

A magyar művészvilág egyik legnagyobb és legismertebb tragédiája Domján Edit és Szécsi Pál szerelme, majd halála. Míg Domján Edit 40 éves korában dobta el magától az életét, addig szerelme két évvel túlélte őt, míg végül ő is önkezével vetett véget a szenvedéseinek. Aki ismerte kettőjük párosát, mind úgy jellemezte őket, hogy körül lengte őket valami szomorúság, valami baljós, mindig ott lógott a levegőben az, hogy ennek valami szörnyűség lesz a vége. Nincs ezzel máshogy a magyar zene egyik ősatyja, Korda György sem, aki most a fiatalon meghalt színész féltett titkairól mesélt.

[[cikk1]]

Korda György a mai napig emlékszik rá, hogyan érezte magát, mikor megtudta pályatársa halálhírét és azt is elmesélte, hogy a végzetes esetet több alkalom is megelőzte.

Nem volt egyszerű élete, a sikerei ellenére sem volt boldog. Lehet, hogy ez is volt az oka annak, hogy annyiszor megpróbált öngyilkos lenni. Azt gondolom, hogy valójában nem akart meghalni, az öngyilkossági kísérletei inkább valamiféle segélykiáltások voltak.

Domján Edittel való kapcsolatáról is elmondta véleményét: szerinte a két fiatal között nem is szerelmi kapcsolat volt, hanem inkább lelkitársakként értették meg egymást. A fájdalmat és a reménytelenséget, sokan aggódtak is azért, hogy esetleg felerősítik egymásban a negatív gondolatokat.

[[cikk2]]

Korda György barátja korábbi öngyilkossági kísérleteiről is lerántotta a leplet: elmesélte, hogy mikor Szécsi Pál fejében megérett a gondolat az elhatározásra, akkor előre szólt barátainak, akik ilyenkor órákon, akár napokon keresztül éberen várták a színész telefonhívását. Aztán amikor megtörtént a baj, akkor tárcsázta egyik ismerősét, aki ilyenkor rohant hozzá és hívta a mentőt.

Egy nagyon szomorú részlet is kiderült a végzetes napról: ismét várható volt, hogy valami hasonló történik, mivel barátainak megint jelezte, hogy feldúlt állapotban van. Gyógyszert vett be alkohollal és mire a telefonhoz ért volna, már késő volt: elvesztette az eszméletét és már nem tudott tárcsázni. Ez lett a veszte. Szécsi Pál Harangozó Terit akarta hívni.

[[vid1]]

Forrás: blikk.hu