promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
3 négyzetméteres lakást kínálnak csillagászati áron Budapesten, a kialakítása egészen elképesztő

3 négyzetméteres lakást kínálnak csillagászati áron Budapesten, a kialakítása egészen elképesztő

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Kényelmesen kinyújtózni is alig lehet benne, mégis őrült összegért árulják.

Hány és hány embert hallottunk már sóhajtozni egy 50 négyzetméteres lakásban, hogy kicsi a két szoba, szűkös a konyha, alig lehet elférni a folyosón. Nos, nekik és a lelkes japán turistáknak mutatunk most valami olyat, amitől garantáltan leesik az álluk, hiszen valaki megálmodott egy olyan minilakást Budapestre, ami nagyjából akkora, mint egy átlag panellakás fürdőszobája.

Hogy pontosak legyünk, a lakás alapterülete 3,2 négyzetméter, és a Nyugatinál található, így tény, hogy frekventált helyen van, mint ahogy az is, hogy nem kell messzire menni, ha valaki a mosdót keresi, hiszen lényegében az ajtóból máris a vécébe botlunk.

A kialakítása elképesztő

Ami egyben van a zuhanyzóval is, és egy üvegfal választja el azt az irodától, konyhától, nappalitól, vagy nevezzük, amihez éppen kedvünk van. Hűtő, mikró, sőt, még két tévé is elfért, nagy főzőcskézést azonban itt semmiképp ne tervezzünk, egy jó töltött káposztát valószínűleg egy hétig nem űznénk ki, hiába az apró elszívó a „fürdőben”.

A tárolókat egyébként jól kihasználták, más kérdés, hogy a létra a falon kissé extrém, de más lehetőség nincs, hogy feljusson a szerencsés lakó a galériára, ahol alapvetően egy ember fér el az amúgy egész jól kinéző, bársonyborítású fallal megspékelt mini alvókapszula.

Ezt amúgy kétszemélyessé lehet alakítani, ha és amennyiben a vállalkozó kedvű lakótárs kihúzza a csapóajtónál lévő baltanyelet (!), és lecsukja az ajtót. Odafenn legalább szellőztetni lehet, plusz itt is van egy ventilátor és egy tévé is, a kényelmes pihenés tehát garantált, más kérdés, hogy miként lehet megoldani, hogy valaki lemenjen a vécére, ha ketten alszanak a galérián, de ezek már csak ilyen úri kérdések.

Csillagászati áron kínálják

Persze azt valószínűleg senki nem gondolja, hogy ezek a minilakások mindennapi tartózkodásra alkalmasak, egy klausztrofóbiás pedig egész biztosan már az ajtóból kifordulna. Ugyanakkor 1-1 éjszakára, Airbnb-s kiadással működhet a dolog. Ráadásul most eladóvá is vált, aminek szintén van egy érdekessége, hiszen nem magában, hanem egy másik lakással együtt értékesítik, ami közvetlenül mellette található.

Utóbbi jóval tágasabb, habár még mindig meglehetősen aprónak tűnhet, de itt is ügyeltek a helykihasználásra, ez egy 29 négyzetméteres, szintén nem mindennapi kialakítású garzon. A kettő együtt nem kevesebb, mint 66,9 millió forintot kóstál, így nem nehéz kiszámolni, hogy egy négyzetméter közel 2,1 millió forintba kerül, így az apró minilakás körülbelül 6,7 millió forint lenne önmagában.