promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Budapesti horroralbérletek nyomában: ezeknél a lakásoknál még a híd alatt is jobb lehet

Budapesti horroralbérletek nyomában: ezeknél a lakásoknál még a híd alatt is jobb lehet

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Nappal kupleráj, éjjel albérlet – ilyen helyeket akarnak kiadni a lakáskeresőknek.

A fővárosi albérlethelyzet finoman szólva sem túl rózsás. Rengetegen akarnak szerencsét próbálni Budapesten, így a kereslet óriási, az árak az egekben, a felhozatal viszont meglehetősen vegyes.

Így aki nem akar vagyonokat fizetni, az vagy megosztja másokkal az életterét, vagy kompromisszumokat köt – a legtöbb esetben pedig mind a kettőre szükség van. A Threads-en nemrég olyan történeteket osztottak meg a budapesti albérletekről, amitől minden jóérzésű embernek felszalad a szemöldöke.

„11 m2 kiadó szoba 2 másik albérlővel. Buda szép része, madárcsicsergős környék. Lift 500 éves, recseg a fa alattam, kézzel elhúzós. Nem baj, romantikus. Belépünk a lakásba, a földön szerteszét üres PET palackok százai. Főbérlő elegánsan elrúgja az útjából őket. Konyhában 2 szék, asztal és egy mikró az asztalon. Ennyi. A 11 m2 igazából egy lyuk ággyal. Benne van az erkély, ami az enyém és a folyosón a beépített szekrények is az enyémek…” - áll a megdöbbentő beszámolóban.

„35 m2, galériás. Garzon utcára nyíló kilátással. Odamentem és kiderült, hogy egy üzlethelyiség átalakítva, de a kirakatot meghagyták, mert más ablaka nincs. Nincs is jobb, mint amikor elhúzod a függönyt és a járókelők nézhetik az életedet.”

„Kiadó szoba, egy lány lakótárssal. Megyek, beszélgetünk, érzem a szimpátiát…csajokkal nehezen jön ki és közli, ő többször fogad ÜGYFELET egy nap a lakásban és olyan férfi lakótárs kellene, aki napközben nincs itthon. Ekkor esett le…”

Itt érdemes megjegyezni, hogy a budapesti albérletárak tavalyhoz képest 9,9 százalékkal emelkedtek meg, ami azt jelenti, hogy átlagosan 259 ezer forintért lehet kivenni egy téglalakást a fővárosban. Panel esetében egy kétszobás 235 ezerre jön ki, egy egyszobás pedig 180 ezerre. Ráadásul az jár a legrosszabbul, aki kisebb lakást keres, ezek drágultak meg ugyanis a leginkább.