promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gyilkosság történt a budapesti pincében, több év után merészkedtek le oda, aztán jött az igazi feketeleves

Gyilkosság történt a budapesti pincében, több év után merészkedtek le oda, aztán jött az igazi feketeleves

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Sokáig semmit nem lehetett tudni a hátborzongató helyről.

Magyarország tele van elhagyatott épületekkel, legyen szó akár bunkerről, akár félreeső tanyákról, vagy éppen évtizedek óta bezárt egészségügyi intézményekről. Bár ezeknek a helyeknek van egyfajta fojtogató hangulata, mégis sokan bemerészkednek, kíváncsian kutatva a régmúlt emlékeit.

Az urbexes-történetek többsége kevésbé nyugtalanító, mint ahogyan azt elképzeljük, az évtizedek óta otthagyott tárgyaknak van egyfajta nosztalgikus hangulata, egyben emlékezteti az embereket a mulandóságra.

A legtöbb komment a régi időkről szól, esetleg azokról az emberekről, akik egykoron ott élhettek. Mi történt velük, miért mentek el onnan? A választ sokszor csak a képzeletünkben kapjuk meg, ám olyan esetek is vannak, amikor igazán félelmetes dolgok derülnek ki.

A Parasrácok népszerű TikTokos kontenteket készítenek elhagyott helyekről, ezúttal pedig egy olyan családi házat látogattak meg, amit látszólag nagyon gyorsan lett gazdátlan, hiszen mindent hátrahagytak. Ilyenkor szintén gyorsan jönnek a találgatások, ám ezúttal egy egészen konkrét választ adott az egyik kommentelő, aminél rémisztőbbet nem is hallhattunk volna:

„Budapesten van, többször voltam bent, gyilkosság történt benne, az ajtókon még rajta van a rendőrségi matrica”

– számolt be róla az egyik hátborzongató hozzászólás.

Hogy pontosan hol van ez a ház, az nem derült ki – ez szintén bevett szokás az urbexesek körében, és nem véletlenül nem árulják el, ugyanis a legtöbb esetben kirabolják ezeket a házakat, ha kiderül a lokációja. Azt azonban elmondták, hogy a ház alatt egy bunker volt, ágyakkal, tele éléskamrával. Azt szintén nem tudni, hogy ezzel mi volt az egykori lakó célja, az viszont biztos, hogy valamire készült, de minden bizonnyal nem arra, ami végül bekövetkezhetett...