promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhagyatott magyar kórházba és bunkerbe jutott be egy amerikai felfedező, még egy vastüdőt is talált odalenn
Borítókép:  YouTube / Exploring the Unbeaten Path
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy pillanatra meg is ijedtek, tilosban jártak és könnyen le is bukhattak volna.

Sokan teljes joggal teszik fel a kérdést az elhagyatott magyarországi épületeket látván, hogy miért nem hasznosítják ezeket valahogy, miért adják át azokat az enyészetnek. Rengeteg hasonló helyet találhatunk az országban, ami ugyan az urbexeseknek valódi aranybánya, azért csak óvatosan a felfedezéssel!

Ezúttal egy amerikai srác látogatott Magyarországra, aki a világ 70 országában, több száz hasonló helyen járt már. Most három társával közösen indultak kalandos útra, melynek első állomása egy meg nem nevezett helyen található kórház volt.

A helyszín titokban tartása egyébként gyakori az urbexesek körében, és jó oka van annak, hogy így tesznek, hiszen gyakran előfordul, hogy egy-egy nyilvánosságra hozott helyet teljesen feldúlnak a vandálok, vagy éppen elemelik az értékesnek tűnő dolgokat.

Ebben a kórházban is számos olyan eszközt hagytak, amiket a későbbiekben akár még hasznosíthatnak is. Habár úgy tűnt, hogy nem volt biztonsági őre az épületnek, valaki benézett az ajtaján, meglátva a gyanús vendégeket. Ezt követően a felfedezők inkább úgy döntöttek, hogy továbbállnak.

Ezt követően egy légoltalmi bunkert fedeztek fel, ilyen létesítményekkel szintén gyakran találkozhatunk az országban, céljaik a civilek védelme volt egy esetleges támadás, vagy háború esetére. Többségük elhagyatott, ám vannak nem őrzött, ám jó állapotban lévők is, ez is egy olyan volt.

Odabenn rengeteg maszkot, védőruházatokat, különböző útmutatásokat találtak, a szinte érintetlen óvóhelynek még külön parancsnoki szobája volt. Az itt található részletes térképet azonban kitakarták, hiszen ez alapján beazonosítható lenne, hogy hol van a különleges bunker. Azt ugyanakkor elárulták, hogy egy gyár területéhez tartozik, ahol többek között vastüdőket is gyártottak - ez utóbbi is megérne egy felfedezőtúrát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás