promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Működő gépeket piszkált egy elhagyatott erőműben, nagyon nem kellett volna, rengetegen figyelmeztették a fiatal felfedezőt
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legtöbben nem tartották olyan jó ötletnek, hogy csak úgy bementek az objektumba.

Szerte Európában számtalan elhagyatott ipari területet találhatunk, ám ezek jelentős többsége a mai napig őrzött, és nem mehet be bárki kedvére, hiszen akár veszélyes dolgokat is tárolhatnak a helyszíneken.

Ezért is érdekes, hogy ebbe az amúgy meg nem nevezett, ám a feliratok alapján valahol Belgiumban található erőműbe csak úgy besétáltak a kalandvágyó urbexesek, és ami a legmeglepőbb, egyáltalán nem lefosztott, kiürített termeket találtak.

Ugyanis szinte minden ott volt hagyva, a kézikönyveken át egészen a szerszámokig, és úgy tűnt, mintha egy pillanat alatt kellett volna elhagyniuk a létesítményt az ott dolgozóknak. Az egészen biztos, hogy 2008-ban még működött az erőmű, ám arról semmit nem tudni, hogy mi miatt állították le.

A hatalmas generátorok után az irányítóterem felé vették az irányt a videósok, ami pedig ott várta őket, arra talán még legmerészebb álmukban sem gondoltak volna, hiszen működő számítógépeket találtak.

Ezen az erőmű kezeléséhez szükséges program futott, amit talán jobb ötlet lett volna nem piszkálni, legalábbis a kommentelők szerint, akik úgy vélték, hogy nagy felelőtlenség beszökni ilyen helyekre, hiszen könnyedén rendőrségi ügy lehet belőle.

Mint kiderült, a videó feltöltése után más is megpróbálkozott bejutni oda, ám akkor már riasztórendszer védte az iránytótermet. Erre egy hozzászóló hívta fel a figyelmet, aki leírta, hogy az érzékelő beindulása után nagyjából tíz perccel később rendőrök mentek ki a helyszínre. Persze addigra a behatolók már távol jártak.

Többen azt írták, hogy valószínűleg nincs teljesen leállítva az erőmű, csak készenléti állapotba helyezték, hogy bármikor be tudják üzemelni, ha szükség lenne rá. Ez magyarázatot adhat a még most is működő számítógépekre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás