promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhagyatott titokzatos könyvtárra bukkantak Magyarország szívében, több ezer könyv áll érintetlenül és válik az enyészetté menthetetlenül
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szomorú a látvány, többen a könnyeikkel küszködtek a képeket meglátva.

Magyarország tele van szebbnél szebb helyekkel és a gazdag történelmi múltunk miatt egészen elképesztő épületekkel lehet találkozni. Sok egyéb remek lehetősége mellett hazánk egy hobbi űzésére kifejezetten alkalmas: ez pedig az Urbex. Igen nagy népszerűségnek örvendő időtöltésről van szó, amelynek megvannak a maga írott és íratlan szabályai, ezek bármelyikének megszegése a közösségből való kizárást vonja maga után. Az egyik ilyen, hogy akármennyire is csábító, a helyszínekről semmit sem szabad elvinni és a felfedezett helyszínek pontos helyét és koordinátáit nem szabad felfedni.

Most egy újabb különleges helyszínről kerültek fel felvételek az internetre, mely szintén Magyarország egy titokzatos részén van. A pontos címet természetesen mos sem tudjuk, de a felvétel felrobbantotta az közösségi oldalakat. Egy elhagyatott könyvtár és annak teljes berendezése van a fotókon: a látvány pedig szívszorító. A földön több száz, vagy ezernyi darab tudástól duzzadó tárgy van szétszórva. Könyvek és folyóiratok borítják a padlót, az ember szíve pedig összeszorul a látványtól.

Bár mindenki tisztában van azzal, hogy a posztoló nem mondhatja el, hogy pontosan hol találta a helyet, sokan most mégis azt szerették volna, ha kivételt tesz.

Többen jelezték, hogy ebben az esetben alán nem lenne rossz, ha mégis nyilvánosságra derülne az épület címe, hiszen ilyen mennyiségű könyy, újság, tankönyv és lexikon rengeteg embernek jelenthetne segítséget. Iskolák könyvtárai, idősek otthona, családok is örülnének a lehetőségnek.

Egyelőre nem érkezet válasz arról, hogy a képek késztője hajlandó-e együttműködni valakivel, azonban az biztos, hogy tetemes mennyiségű és még teljesen használható könyv található meg ott. Bár a pontos címeket nem lehet kiolvasni a képekből, azonban élesszemű kommentelők szerint ezek valamiféle tankönyvek lehetnek.

Akárhogy is, a felvételek letaglozó erejűek, amelyeket ide kattintva tudsz megtekinteni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás