promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitotta a 25 éve lezárt magyarországi faházat, mellbeverte a látvány, óva intették a további kutakodástól
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tapasztalt túrázó is elnémult néhány másodpercre, mikor belépett az elhagyatott, titkos épületbe.

Született patriótaként egészen egyszerűen bolondulunk Magyarországért. Imádjuk azokat a részeit, amik képeslapokon szerepelnek, amiket messze földön ismernek, amihez turisták látogatnak, ami útikönyvekben szerepel, hiszen szép, a miénk és büszkék vagyunk rá. Azonban vannak olyan fanatikusok, akik ennél messzebbre mennek és egy egészen izgalmas, hatalmas érdeklődésre számottartó hobbit űznek: ez pedig az urbex. Ne ijedjünk meg az idegen szótól, ami ma már begyűrűzött a köztudatba: Ez nagyjából olyan embereket jelent, akik imádják az elhagyatott, titokzatos helyeket és arra tették fel az életüket, hogy minnél több ilyet bejárjanak, felderítsenek. Sok esetben az ezekbe való belépés illegális, azonban ők ezt a veszélyt is vállalják. Az urbexnek nagyon komoly íratlan szabályai vannak, aki pedig ezeket megszegi, azt kiveti magából ez a közösség: a megtalált és felderített épületek pontos helyét SOHA, semmilyen körülmények között nem szabad kiadni, nem lehet továbbadni. Ennek egészen egyszerű oka van.

Ezek az emberek hatalmas tisztelettel adóznak az egykor szebb korokat látott épületek előtt, azonban megvan annak az esélye, hogyha ez az információ illetéktelen kezekbe kerül, akkor elképzelhető, hogy valaki nem egészen megfelelő indíttatásból látogatná meg ezeket a helyszíneket. Sok túrázó dokumentálja is a helyszínt, amit meglátogatott, így rengeteg ilyen videót találni a neten, amiket rendre feltűnik valami furcsaság: mintha az élet ezekben a házakban egyik pillanatról a másikra ért volna véget, rengeteg használati tárgy maradt ott. Sok esetben nem lehet tudni mi történt az ott lakókkal, de hátborzongató, hogy egyes esetekben valóban úgy tűnik, hogy a föld nyelte őket el. Éppen emiatt félő, hogy kifosztanák ezeket a helyszíneket és bár vélhetően anyagi kárt nem tudnának okozni, mégis erkölcsi értéket képviselnek ezek a tárgyak, amiket egykor családok használtak.

A mostani videóban azonban valami még ezeknél is furcsább dolog tűnik fel. A lelkes urbexes Tiktok-ra töltötte fel a megdöbbentő felvételt. A helyszín itt is titkos, annyit tudunk, hogy egy elhagyatott, titokzatos faházról van szó, amit 25 év után kinyitottak. Esőre a romos, lepusztult belső térrel szembesülünk, azonban ekkor a férfi ellenőrzi az áramot és hatalmas meglepetés éri. A lényeget nem árulom el, nézzétek meg a videót, de még egyszer írom: 25 éve senki nem lépett be abba az épületbe.

A videó alatti hozzászólásokban is bámulatosnak titulálják a felfedezést és a felvételt is, sokan viccelődnek is, azonban hasznos, gyakorlati tanácsot is megosztanak azzal, aki esetleg hasonló kalandokra szánná rá magát: minden esetben viseljen maszkot az illető, ugyanis az ilyen sokáig zárva lévő, dohos helyeken kialakuló gomba és penész már rövid idő alatt is nagyon egészségtelen az ember tüdejére.

A cikkben említett videót és a meglepetést ide kattintva tudod megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás