promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitottak egy folyóban hánykolódó évek óta lezárt ládát, a felfedezés pillanatában csak döbbent csenddel tudjuk nézni, amit talált szinte észveszejtő
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Amikor kinyílik az utolsó kis rekesz is a ládában akkor kerül minden igazán a helyére.

Elképesztő videót "mosott partra" az internet óceánja szerkesztőségünkben. Egy olasz oldalon találtuk, bár a videóból a helyszín nem derül ki, de a feliratok tanulsága szerint egy olasz kincsvadász hölgy oszthatta meg a videót, ami sokunk gyerekkori álmának a beteljesülése: egy valódi kincsesládát talált a leányzó, amit a tenger a partra dobott.

A felirat szerint a láda több mint 100 éves - kinézete alapján ezt mi el is hisszük. Egy 100 éve a tengeren hánykolódó kincsesdoboz kinyitása nem olyan egyszerű menet: valószínűleg ha egyszerű menet lenne, akkor már rég elrohasztotta volna  a víz. A videón látható láda fémből készült, a kinyitásához egy sarokcsiszoló (köznépi nyelven: flex) segítsége is szükséges volt.

Együtt izgultunk a kincsvadásszal, hogy vajon miket fog a láda belsejében találni: első körben egy nagyon szép konyak-színű bőrből készült nagyméretű boríték a zsákmány, pár meglehetősen szétázott papírlappal. A ládában található felső széf kulcsát meg is találja a hölgy a ládában, bár a rozsda azért dolgozott az évek során, némi oldószerrel sikerül rozsdátlanítani a kulcsot, ami nyitja is a fenti reteszt.
A kulcs ennyi idő elteltével is nyitja a széfet, amiben egy újabb bezárt dobozka található. Innen látszik kincsvadászunk profizmusa, ugyanis agyag segítségével mintát vesz a dobozka zárjáról, amit ki is önt alumíniumból, így a dobozt is sikerül kinyitnia.

Az erőfeszítéseket siker koronázza: a dobozban egy gyönyörű, arany színű nyaklánc, és egy valamilyen fajta drágakővel díszített, ezüstös gyűrű csillog.

A videó többi részében is nagy fogásokat láthatunk, úgy tűnik az elfeledett kincsesládák gyakoribb jelenségek, mint gondolnánk.  A ma kincsvadászai azonban már nem ostorral, hanem sarokcsiszolóval és feszítővassal dolgoznak - kevésbé izgalmas, mint egy Indiana Jones film, viszont cserébe kevésbé veszélyes is .

Az izgalmas felfedezésről készült felvételt ide kattintva tekinthetitek meg, mi gyermeki kíváncsisággal néztük meg újra és újra és kedvünk lenne valami hasonló kalandban résztvenni:

Tesori sommersi scoperti dopo 100 anni!

Tesori sommersi scoperti dopo 100 anni!

Posted by 5 Minuti Creativi on Wednesday, November 8, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás