promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint 300 év után hozzák felszínre a hajóroncsok Szent Grálját, hatalmas harc várható a milliárdokat érő kincsekért
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hónapokon belül a felszínre hozhatják a hajóroncsok Szent Grálját, Kolumbia ugyanis egy elképesztő méretű expedíciót hirdetett a fedélzeten szunnyadó kincsek visszaszerzésére.

A San José egy spanyol galleon volt, amely 1708-ban süllyedt el a Karib-tengeren egy angolok elleni ütközetben. A fedélzeten mai árfolyamon számolva akár 20 milliárd dollár értékű kincsek voltak, melyek szintén a tenger martalékává váltak.

2015-ben a kolumbiai kormány bejelentette, hogy a haditengerészet búváraiból álló csapat felfedezte a legendás hajót, amely közel 3100 mélységben hevert a tenger mélyén, most pedig azt tervezik, hogy még Gustavo Petro elnök 2026-ban lejáró hivatali idejének vége előtt felhozzák a mélyről a legendás hajó roncsait.

A fedélzeten található elképesztő értékű kincskért azonban a jelek szerint elképesztő harc fog dúlni, egy amerikai cég ugyanis azt állítja, hogy már a kolumbiaiak előbb megtalálták a hajót így követelik a zsákmány felét. Az amerikai kutatócég, a Glocca Morra azt állítja, hogy 1981-ben találta meg a San Josét, majd átadta a koordinátákat a kolumbiaiaknak azzal a feltétellel, hogy megkapja a vagyon felét, ha a hajót megtalálják. 

Juan David Correa kolumbiai kulturális miniszter azonban azt mondta, hogy a kormány csapata felkereste a Glocca Morraa által megadott koordinátákat, de nem találták a San Jose nyomát.

Még tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a hajón található kincsekért a spanyolok is bejelentkeztek, az ő haditengerészetükhöz tartozott ugyanis egykoron a Szent Grál kincsét , Kolumbia azonban továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az övék lesz minden kincs a hajó kiemelése után.

Az elnök azt mondta, hogy vegyük fel a tempót és minél előbb hozzuk fel a kincseket. Ez egy hatalmas dolog lenne az országunk számára, ilyen méretű expedícióhoz azonban természetesen sok idő kell, de mi készen állunk. Hamarosan pedig be is mutatjuk az elképesztő kincseket a nagyérdeműnek 

- idézte Juan David Correa szavait a Daily Mail.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás