promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Beleharapott a szupermarketben vásárolt kenyérbe, kifordult a gyomra

Beleharapott a szupermarketben vásárolt kenyérbe, kifordult a gyomra

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A gyártó is reagált.

Egy kis hiba a kenyérben

Nombulelo Mkumla története nem csak egyszerűen egy élelmiszer-hibáról szól, hanem egy mélyen zavaró és traumatikus élményről, amelyet nyilvánosság előtt osztott meg, hogy figyelmeztessen másokat is. Az augusztus végén vásárolt „Sasko” toastkenyeret már több alkalommal is elfogyasztotta, amikor egy nap valami szörnyű dolog történt. Egy harapás közben kemény, ugyanakkor furcsán nyálkás tárgyra bukkant. Ösztönösen kiköpte, és amikor közelebbről megvizsgálta, rájött, hogy valószínűleg egy patkány maradványaira harapott rá.

Panasz és a gyártó reakciója

Mkumla a döbbenet mellett dühöt is érzett, amiért ilyen undorító hibával találkozott egy olyan alapvető élelmiszerben, mint a kenyér. Azonnal dokumentálta az esetet és panaszt tett. A gyártó kezdetben csak penészesedésről beszélt, amit a nő abszurdnak tartott, hiszen a kenyérben egyértelműen állati maradványok voltak. A gyár végül elismerte a felelősséget, de a válaszuk – miszerint az üzemben előfordulhat ilyen hiba a forróság miatt – teljesen megdöbbentette Mkumlát.

A patkány és az élelmiszerbiztonság

A történet közfelháborodást keltett, hiszen egy patkány jelenléte egy élelmiszerben nem csupán undorító, hanem komoly egészségügyi kockázatokat is jelenthet. Az eset után Mkumla kijelentette, hogy soha többé nem tudna a gyártótól kenyeret vásárolni, mivel az élmény annyira mélyen megrázta.

A közösségi médiában megosztott története sokakban felvetette az élelmiszerbiztonság kérdését, és nyomást gyakorolt a cégekre, hogy szigorítsák az ellenőrzéseiket. A PepsiCo Dél-Afrika hangsúlyozta, hogy ez egy elszigetelt eset, de a bizalom visszaállítása hosszú időbe telhet​.

Akiknek a fantáziájuk kevés az eset elképzeléséhez (esetleg szeretnék látni hogy néz ez ki élőben), azok IDE kattintva megtekinthetik a videót a plusz tápanyaggal ellátott kenyérről.

forrás: JacarandaFM