promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szívfacsaró dolog történt az idős nénivel egy magyar kórházban, senki nem jött érte

Szívfacsaró dolog történt az idős nénivel egy magyar kórházban, senki nem jött érte

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Élet
Kategória fejléc

A nővérek is segíteni akartak, a néninek senkije nem maradt, aki gondját tudta volna viselni.

Az időskori elmagányosodás korunk egyik legnagyobb társadalmi problémája, mellyel fiatalkorban kevesen foglalkoznak, ám később szinte mindenki megtapasztalja valamelyik formáját. Aki szerencsés, az csak ideiglenesen, de vannak olyanok is, akik évtizedekig magánya vannak ítélve.

Ez akkor válik igazán komoly problémává, amikor valaki a kora miatt már segítségre szorul, esetleg kiszolgáltatottá válik. Ebben az esetben is hasonló dolog történt, a Threads-re posztolt eset pedig szomorú kérdőjeleket hagy az emberben, és egyben azt is jelzi, mennyire fontosak a bizalmas kapcsolatok, és milyen nehézzé válik az élet, ha már nincsen meg a védőháló, ami körülvesz minket a nehézségek során.

„Múlt héten volt egy ambuláns műtètem. Ez volt életemben az 5-ik műtétem, így már rutinosan, kísérővel érkeztem. Többen várakoztunk a műtétre várva. Volt egy idős néni is, kb. 80 körüli lehetett, de meglepően fitt volt még a mama. Nemsokára egy asszisztens jött hozzá, hogy megkérdezze, hogy ki fog érte jönni. A néni taxival szeretett volna egyedül haza menni. Azt mondták neki, ez lehetetlen, mert előírás, hogy 24 órán keresztül valakinek ott kell vele lennie”

– áll a posztban.

„Azt mondta a néni, hogy semmi probléma, majd a szomszédját megkéri. Ahogy ott hagyta a nénit az asszisztens, láttam, hogy görcsösen elkezdett a telefonjában kutakodni. Ide oda húzogatta a névjegyzékben a neveket. Valószínűleg nem volt kit hívnia. Összeszorult a szívem. Később hallottam ahogy a nővérek egymás között azt beszélik, hogy ha nem jön senki a néniért, akkor egy napra bent tartják a kórházban megfigyelésre.”

„Ekkor elgondolkodtam, hogy hol van a családja, vannak e gyerekei egyáltalán, milyen élete lehetett és vajon most milyen érzések lehetnek a néniben. Mély nyomot hagyott bennem, pedig számára valószínűleg fel sem tűntem igazán”

– tette hozzá.