promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy egész doboznyi elkobzott telefont tört ripityára a tanár, az iskola mossa a kezeit

Egy egész doboznyi elkobzott telefont tört ripityára a tanár, az iskola mossa a kezeit

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc

Több száz ezer forintos is lehet a kár, összefognak a szülők, az iskola nem tud fizetni.

Újabb felháborodott szülő küldött nekünk egy levelet, megtörtént az, amiről eddig csak a fórumokon találgattak és hamar kiderült, hogy az éles helyzetre sincs megoldás. Az olvasói levelet változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Promotions.hu, kedves szerkesztők! Szeretnék levelemnek nagy nyilvánosságot és fontosnak tartom, hogy nem az iskolát hibáztatom a történtekért. Amikor kijött ez az új telefonos rendelet, akkor azonnal felvettem a kapcsolatot a fiam osztálytársainak a szüleivel. Érdekelt, hogy mi a véleményük erről az egészről.

Egyértelmű volt, hogy az idei iskolakezdés nem lesz zökkenőmentes.

Rengeteg kérdés merült fel bennünk: ki fogja begyűjteni a telefonokat, ki vigyáz majd rájuk? Ki fér hozzá, hogyan tárolják majd? És a legfontosabb:

Mi történik ha egy telefon eltűnik, vagy kár keletkezik benne?

Természetesen ezeket a kérdéseket fel is tettük az első napon és finoman szólva sem kaptunk rájuk kielégítő választ. Folyamatos téma volt ez közöttünk és lehet, hogy bevonzottuk a bajt, de megtörtént. A tanár, aki a dobozokba gyűjtött telefont vitte, megbotlott és az összes telefon a földre esett. A fiam úgy mesélte, hogy megfagyott a levegő a folyosón és a tanár is rettentően megijedt.

Elkezdték nézegetni a készülékeket és bizony jó pár darab összetört. A fiam elmesélte, hogy volt benne mostani csúcskategóriás mobil is, aminek az ára több százezer forint.

Ez sok családnak jelent nagy kiadást az amúgy is drága szeptemberi évkezdés mellett.

Aznap felrobbant a chatcsoportunk. A szülők teljesen kiborultak, több telefonnál kijelzőt kell cseréltetni, ami a mai készülékeknél majdnem megegyezik a telefon árával. Természetesen másnap csoportosan bementük az igazgatóhoz, aki már számított az érkezésünkre.

Ott ült az a tanár is, aki összetörte a mobilokat.

Rettenetes látvány volt, tördelte a kezét, látszott rajta, hogy nagyon bántja a dolog. Több szülő is kiabálni kezdett vele, én igyekeztem őket lenyugtatni, hiszen a tanár nem tehetett erről az egészről. Megbotlott a folyosón, bárkivel előfordulhat.

Hamar a kártérítésre terelődött a szó.

És ekkor jött az igazi feketeleves: az igazgató világossá tette, hogy nem tudják kifizetni az összeget. Na ez viszont már felháborító. Nem követelhetjük egy emberen jogosan az összeget, ez rendben van, de ha már egyszer a diákoknak nincs lehetőségük napközben a saját tulajdonukra vigyázni, akkor bizony az iskolának ez kutya kötelessége. Nagyon elhúzódó, csúnya vita volt, most több szülő (köztük én is) a jogorvoslatot keressük.

Még azzal is megpróbált érvelni az igazgató, hogy minek egy gyereknek ilyen drága mobil, de ez csak olaj volt a tűzre. Szülőként mindenki döntse el mit engedhet meg magának és ebbe a pedagógusoknak semmilye beleszólása nincsen.