promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Alain Delon utolsó kívánsága miatt milliók kezdtek sztrájkolni, a család megtört a hatalmas nyomás alatt, nem válhat valóra halott édesapjuk vágya

Alain Delon utolsó kívánsága miatt milliók kezdtek sztrájkolni, a család megtört a hatalmas nyomás alatt, nem válhat valóra halott édesapjuk vágya

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc

Alain Delon utolsó kérése finoman szólva is meredek, Magyarországon bűncselekménynek számít.

A haláltól mindanyian félük. Titokzatos, rettenetes, felfoghatatlan. Nem tudjuk mit érzünk majd, nem tudjuk mi történik utána, vagy akár közben. Ez a múlandóság érzés az egész Föld bolygót átitatja és a mai napig az egyik leggyakrabban feltett kérdés az, hogy mégis mi történik velünk, miután az a bizonyos lámpa lekapcsolódott. A félelem pedig néha irracionális döntéseket szül, hiszen amikor már nincs mibe kapaszkodni, az emberben akkor is munkál valamiféle késztetés, hogy nem akar menni és nem akar egyedül maradni. Ez történhetett a filmsztár esetében is, akinek a családja most célkeresztbe került és nem csak a gyásszal kell megbirkózniuk, hanem valami egészen mással is.

Alain Delon utolsó kívánsága több millió emberben keltett rossz és dühös érzéseket.

Alain Delon néhai francia színész kívánságát, miszerint imádott kedvencét, a kutyáját elaltassák és vele együtt temessék el, az állatvédők felháborodását követően gyermekei elutasították. A 88 éves korában elhunyt színész azt kívánta, hogy az állatot, a Loubo nevű 10 éves belga malinois-t altassák el, és helyezzék a Loiret megyei Douchy faluban lévő otthona temetőjében lévő sírba.

Miután aktivisták megdöbbenésüket fejezték ki egy egészséges állat elaltatásának kilátásba helyezése miatt, felajánlották, hogy új otthont keresnek a kutyának, a csládnak muszáj volt lépéseket tenni a botrány lecsillapítása miatt. 

A Brigitte Bardot Alapítvány közölte, hogy Delon lánya, Anouchka megerősítette, hogy a család megtartja a kutyát.

„Most beszéltem Anouchka Delonnal telefonon, és elmondta, hogy Loubo a család része, és meg fogják tartani. A kutyát nem altatják el” - mondta az alapítvány szóvivője.

Az állatvédők felháborodása felülírhatja-e egy haldokló utolsó kívánságát?

Az SPA, az RSPCA francia megfelelője, egyike volt azoknak az állatvédő szervezeteknek, amelyek aggodalmukat fejezték ki Delon társával kapcsolatos kívánsága miatt: „Egy állat élete nem függhet egy ember életétől. Az SPA örömmel fogadja be a kutyáját, és talál neki családot”.

Franciaországban nincs olyan törvény, amely megakadályozná, hogy a tulajdonosok elaltassák állataikat, de az állatorvosok dönthetnek arról, hogy teljesítik-e az ilyesféle kívánságokat. Delon az összes kutyájának méltó nyugvóhelyet készített, 35 kutyájának maradványait tartalmazó kápolnát alakított ki a temetőben, a Párizstól 85 mérföldre délkeletre fekvő La Brűlerie nevű otthonának erdős területén, amelyet az 1970-es évek elején vásárolt.

Vasárnap itt jelentette be három gyermeke, az 59 éves Anthony, a 33 éves Anouchka és a 30 éves Alain-Fabien, hogy édesapjuk békésen elhunyt, miközben ők is mellette voltak. Loubo, akit Delon 2014-ben fogadott örökbe egy menhelyről, szerepelt a gyerekek közleményében melyben a színész halálhíréről írak.

„Alain-Fabien, Anouchka, Anthony, valamint Loubo mély szomorúsággal jelentik be édesapjuk halálát” - áll a közös közleményükben.

„Ő életem legkülönlegesebb kutyája... Úgy szeretem őt, mint egy gyereket” - mondta Delon 2018-ban a Paris Matchnak. „Életemben 50 kutyám volt, de ezzel az egyel különleges kapcsolatom van. Hiányzom neki, amikor nem vagyok ott.”

Hozzátette: „Ha én előbb halok meg, mint ő, megkérem az állatorvost, hogy vigyen el minket együtt. A karjaimban fogja elaltatni. Inkább ezt teszem, minthogy tudjam, hogy az én síromon hagyja magát meghalni, annyi szenvedéssel”.”

Forrás: The Guardian