promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet, ahogy egymással bunkóznak a magyarok külföldön, utálnak még összefutni is

Döbbenet, ahogy egymással bunkóznak a magyarok külföldön, utálnak még összefutni is

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Sokan inkább meg sem szólalnak, ha magyar szót hallanak.

Aki gyakorlott határátlépő, az megszokhatta már, hogy magyarokkal gyakorlatilag mindenhol össze lehet futni, akár a világ másik végén is. Ez azonban legtöbbször nem örömteli pillanat, sokan pedig inkább egyenesen kerülnék ezeket a helyzeteket.

Hogy ez miért alakult ki, arra a Threads-en keresték a válaszokat az emberek, volt olyan, aki úgy fogalmazta meg, hogy mindig csak a negatív hangokat hallják, ha magyarokba futnak, de olyan is volt, akiket a viselkedésük akasztott ki. Megint más arra panaszkodott, hogy nem tudván, hogy ő maga is magyar, gúnyos vagy bunkó megjegyzéseket tettek:

„Tegnap kiugrottam egy napra kedvenc városomba, Rómába. Gyakorlott egyedül utazóként vittem a kis szelfibotom. Épp beállítottam az állványt és próbáltam legalább egy elfogadható képet csinálni magamról mikor a mellettem sétáló emberek zajából kitűnt a magyar szó. Egy pár ment el mellettem majd a pasi megjegyezte »lelökjem az állványt?« majd nagy nevetés. Hmmm, ilyenkor nem tudom, hogy büszke legyek e a magyarságra vagy sem”

– áll a posztban.

„Nekem Isztambulban volt ilyen, amikor éppen fotózkodtam az egyik mecsetnél, erre megszólal egy magyar turista csoport, hogy…jó lenne ha kihúzna a képből ez a török p***a, nem akartam megszólalni, hogy köszi, hogy annak nézel, de sajnos én is magyar vagyok. Örülök, ha nem hallok nyaralás alatt magyar szót, mert csak sírnak panaszkodnak még külföldön is sokszor, nem is értem, miért nem marad belföldön akkor”

– írta az egyik kommentelő.

A hozzászólások között rengeteg hasonló sztorit lehetett olvasni, de azért voltak kivételek is:

„Egyszer bejöttek a munkahelyemre magyar turisták és tök jól elbeszélgettünk, a végén még pluszban hagytak egy szép kis borravalót és nem csak nekem, hanem a kolléganőimnek is. Nagyon gálánsak voltak”

– fogalmazott, hozzátéve persze, hogy időnként igencsak gonoszak tudnak lenni a magyarok, és az olasz férje ezt csak „tipikus magyar kedvességnek” hívja.