promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Teljes sokk: ez volt Boros Lajos igazi neve, még a keresztnév sem stimmel

Teljes sokk: ez volt Boros Lajos igazi neve, még a keresztnév sem stimmel

Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Döbbenet, mi volt Boros Lajos igazi neve, de csak kevesen tudják ezt róla.

Boros Lajos 77 éves korában, hosszan tartó betegség után hunyt el. Az egykori rádiósról a Retro Rádióban is tartottak egy kisebb megemlékezést, amin egyedül Bochkor Gábor nem volt jelen. A Blikk információi szerint Boros állapota az elmúlt egy évben folyamatosan romlott, utolsó heteit pedig a budapesti Mazsihisz Szeretetkórházban töltötte; itt is halt meg. Boros Lajos egyik utolsó munkája tavaly ősszel volt, amiben ráadásul Bochkor Gáborral együtt vállalt szerepet, ugyanis ekkor debütált a Csibefutam 2. része, amiben a két rádiós újra a történetben szereplő két patkány hangját adta.

Jó barátja, Baráz Miklós utoljára három hete beszélt vele telefonon, akkor még otthon volt. Baráz elmondása szerint a rádiós állapotával együtt a kommunikációja is folyamatosan romlott, az utolsó időszakban már alig tudott bekapcsolódni a beszélgetésekbe.

„Csináltuk a műsorát, a Lali Király CsütörTökét is, de volt, hogy egy adás alatt alig szólalt meg”

- fogalmazott Lajos barátja.

Boros Lajossal kapcsolatban sok mindent nem tudnak az emberek, vagy csak nagyon kevesen. Többek között azt, amit Voga János a Retro Rádióban tartott megemlékezésen osztott meg, hogy zenés színdarabokat is írt, emellett nagyon sok zenekar köszönheti neki, hogy sikeres lett, hiszen ő volt az, aki felkarolta például a KFT-t vagy a 100 Folk Celsius-t. A rádiós egyfelvonásos rádiójátékokat is írt, amit nagy nevű magyar színészek játszottak el, szóval valóban egy nagyon sokoldalú ember volt.

Viszont teljes sokkba kerültünk mi is, mikor megtudtuk, hogy Boros Lajosnak valójában nem is Boros Lajos volt a neve, hanem egészen más. Ezt a nevet először 1972-ben használta, amikor részt vett a Ki mit tud?-on, aztán fel is vette, és azután így ismerte mindenki. Pedig egyáltalán nem ezt adták neki a születésekor,

Boros Lajos igazi neve ugyanis Róth László volt.

Baráz Miklós elmondása szerint azért vette fel új nevét, mert a nagyapja borász szakember volt, akit olyannyira tisztelt, hogy miatta változtatta meg a nevét - vélhetően azért erre, mert a borász szakma miatt adta magát a Boros, és bizonyára Lajos volt a nagyapja keresztneve.

Ez volt Boros Lajos utolsó interjúja, amit 3 hónapja adott az ATV műsorában: