promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bochkor Gábor ezért nem jelent meg Boros Lajos megemlékezésén a rádióban: így búcsúztak a Retro élő adásában a legendás műsorvezetőtől

Bochkor Gábor ezért nem jelent meg Boros Lajos megemlékezésén a rádióban: így búcsúztak a Retro élő adásában a legendás műsorvezetőtől

Borítókép:  TV2
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Bochkor Gábor nélkül tartottak megemlékezést Boros Lajosnak a Retro Rádió reggeli műsorában.

Életének 78. évében elhunyt az ország egyik ikonja, a hazai rádiózás legendás alakja, Boros Lajos. A műsorvezető hosszú betegség után örök álomra hunyta le a szemét, halála országszerte megrázta az embereket. Az egykori rádiós műsorvezetőnek egy megemlékezést tartottak a Retro Rádió péntek reggeli műsorában, de Bochkor Gábor nem jelent meg a stúdióban. Műsorvezetőtársai elmondása szerint dolga akadt, emiatt kénytelen volt kihagyni a pénteki adást, de azt ígérték, hogy hétfőn már ismét ő fogja köszönteni a hallgatókat.

Lovász Lászlóék mellé ezen a megemlékezésen Voga János, azaz Vogci csatlakozott, aki régóta ismerte Boros Lajost, jó barátságot ápoltak egymással, és együtt is dolgoztak. Voga János évekig volt a Danubius Rádió Cappuccino műsorának egyik vezetője, majd később a Sláger Rádió Bumeráng című műsorának állandó vendégeként hallhatták az emberek. Aztán a Slágeren, majd Neo FM-en futó Lali király audienciája című műsorban is gyakran megfordult, aztán Boros Lajossal egy közös podcastot is indítottak Borosmegavoga címmel. Vogci 2020. augusztus 31. óta heti háromszor a Retro Rádió Bochkor című műsorának rendszeres vendége, de Boros búcsúja miatt most jóval korábban, már a műsor kezdésekor mikrofon elé ült.

A megemlékezés a Lali király dallal indult, majd a műsorvezetők felolvastak néhány SMS-t, amit Boros Lajossal kapcsolatban írtak a hallgatók. Voga János rögtön azzal kezdte, hogy mérhetetlen szomorúság borítja be az országot a rádiós legenda halála miatt.

A rádiós-zeneszerző egy kedves embernek ismerte meg Boros Lajost, akit az utolsó magyar polihisztorként jellemzett.

Elmesélte, hogy miután megnyerte a Ki mit tud?-ot, Boros összefogta az összes magyar utcai zenészt - úgymint a 100 Folk Celsiust, a KFT-t vagy éppen Gerendás Péter együttesét -, és segítette őket abban, hogy befussanak a zeneiparban. Vogci kiemelte, hogy számos zenekar sokat köszönhet Boros Lajosnak, megemlítette a Napoleon Boulevardot, a Republicot, a Zizi Labort, és a Névtelen Nullát, akik ugyancsak hálával tartozhatnak a rádiósnak.

Voga János hozzátette, hogy pályatársa rendkívül sokoldalú volt, hiszen sokan nem tudják róla, hogy zenés színdarabokat is írt, illetve Vámos Miklóssal egyfelvonásos rádiójátékokat, amiket olyan kiváló hazai színészek játszottak el, mint például Garas Dezső. Voga Jánost nagyon megrázta barátja halálának a híre, de bízik benne, hogy jó helyen van ott is, ahová most került, majd hozzátette:

„Már megint előttünk van, a fene egye meg. Egyszer talán majd utolérjük”.

A megemlékezés után, a Bochkor című műsor Facebook-oldalán közzétettek egy videót arról a napról, amikor 2021-ben újra összeállt a régi Bumerángos csapat.

„3 éve és 1 hónapja együtt lehettünk újra egy kicsit Lajossal a stúdiónkban. Együtt lehetett a régi Bumeráng stáb, úgy ahogy sok éven át ébresztettük Magyarország rádió hallgatóit. És úgy, ahogy már nem lesz lehetőségünk többet együtt lenni veletek. Akkor elbúcsúztunk egymástól, de nem gondoltuk, hogy örökre elbúcsúzunk tőle. Most ezzel a kis emlékkel köszönünk el kollégánktól, barátunktól. Köszönünk mindent neked. Nyugodtak vagyunk, mert tudjuk, hogy veled lesz a humorod odafent és azért is, mert hagytál nekünk is itt a földön bőven belőle a nehezebb napokra”

- búcsúznak a rádiósok Boros Lajostól.

Bochkor - A Bumeráng Dreamteam újra együtt

3 éve és 1 hónapja együtt lehettünk újra egy kicsit Lajossal a stúdiónkban. Együtt lehetett a régi Bumeráng stáb, úgy ahogy sok éven át ébresztettük Magyarország rádió hallgatóit. És úgy, ahogy már nem lesz lehetőségünk többet együtt lenni veletek. Akkor elbúcsúztunk egymástól, de nem gondoltuk, hogy örökre elbúcsúzunk tőle. Most ezzel a kis emlékkel köszönünk el kollégánktól, barátunktól. Köszönünk mindent neked. Nyugodtak vagyunk, mert tudjuk, hogy veled lesz a humorod odafent és azért is, mert hagytál nekünk is itt a földön bőven belőle a nehezebb napokra. Ígérjük vigyázunk rá és büszkén őrizzük! Legyen neked könnyű a föld, drága Lali Király! -Bochkor Team-

Posted by Bochkor on Thursday, August 8, 2024