promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bizarr dolgot lóbált egy férfi az állatkertben, hatalmas csődület fogadta, nehezen nyugodtak le a kedélyek

Bizarr dolgot lóbált egy férfi az állatkertben, hatalmas csődület fogadta, nehezen nyugodtak le a kedélyek

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Kisebb pánik alakult ki az állatkertben.

A csimpánzokat a legintelligensebb állatok között tartjuk számon, az emberszabásúak közé tartozó emlősöknek számos olyan tulajdonságuk van, melyek az evolúcióelméletet támasztják alá. Még az is lehet, hogy maga Charles Darwin is elismerően csettintett volna eme videó láttán.

Dr. Jane Goodall etológus rengeteg olyan tulajdonságukat térképezte fel, melyekről korábban nem tudtunk, így kiderült többek között az is, hogy a csimpánzok tanulékony állatok, akik rendkívül fejlett módon ismerik fel és használják a számukra hasznos eszközöket.

Emellett hangjelzésekkel képesek kommunikálni egymással, közösségi szinteken is együttműködnek, érzelmi intelligenciájuk, valamint reakciójuk pedig szintén nagyban hasonlít az emberekéhez. Így aztán nem csoda, hogy egy meglepő dolog láttán hozzánk hasonlóan ők is elcsodálkoznak.

Épp ez történt nem is olyan régen az Egyesült Királyságban található Colchester állatkertben, ahová egy család váltott jegyet, az anyuka pedig videózgatott, mint ahogy ez ilyenkor szokás. Aztán történt valami, ami már kevésbé volt szokványos, lévén az apuka fogta magát és egy váratlan pillanatban lecsatolta a lábát!

A protézis láttán a kíváncsiskodó csimpánz teljesen ledöbbent, majd hirtelen hátrébb is ugrott, ahol megdermedve próbálta feldolgozni a látottakat. Néhány másodperccel később aztán egy idősebb társa közelebbről is szemügyre vette a műlábat.

Végül aztán a fiatalabb heves ordítozásba kezdett, amivel odacsődítette a többieket is, akik továbbra is hitetlenkedve nézték a lábát lóbáló férfit. Az esemény kiszélesedése a plexi rugdosásába, szalmahajigálásba, majd egymás kergetésébe torkollott. A colchester-i csimpánzok fejében pedig ezentúl mindig ott fog motoszkálni a kérdés: mit láthattak azon az unalmasnak induló délutánon?