promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Udvaros Dorottya újabb titkokat szivárogtatott a Nemzeti Színházról, Vidnyánszky Attila erre nem tud mit mondani

Udvaros Dorottya újabb titkokat szivárogtatott a Nemzeti Színházról, Vidnyánszky Attila erre nem tud mit mondani

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ez eddig nem volt nyilvános információ, most kiderült a pontos szám.

Nem csitul a botrány a Nemzeti Színház környékén: a tavalyi évben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesetet szenvedtek a Rómeó és Júlia előadása közben. Majdnem 4 méter magasról zuhant le a két színész és a körülmények a mai napig tisztázatlanok.
Vidnyánszky Attila elsőre nagyon segítőkésznek mutatkozott, úgy tűnt valóban meg akarja ezt a kellemetlen helyzetet, de nem telt el sok idő, hogy nagyon kellemetlen részletek lássanak napvilágot.

Elmondása szerint a színészek több millió forint kártérítést kaptak, ám hosszú hallgatás után emiatt megszólalt mind a két színész: Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia is azt állította, hogy nem kapták meg a színház által jelzett összeget, ebből is hatalmas adok-kapok helyzet kerekedett, lehetetlen volt eldönteni, hogy pontosan mi történt.

Ezekkel majdnem egy időben történt az is, hogy nyilvánvalóvá vált: Udvaros Dorottya hosszú évek után nem erősíti tovább a Nemzeti Színház társulatát, külön utakon folytatja a színház és ő.

A találgatások itt is azonnal beindultak: mi történhetett valójában? Ahogy a balesetnél, úgy itt sem volt egyértelmű álláspont, a színházigazgató és Udvaros Dorottya is másképp nyilatkoztak a történtekről.

A békés megoldás reménye azonban itt is szerte foszlott, Udvaros Dorottya egy hosszú interjúban fejtette ki a saját álláspontját, Gulyás Marci műsorában, a Partizánban. Ez aztán felrobbantotta a színházvilágot, innen nem volt kérdés hogy állást kell foglalni, így egyre több színész állt ki vagy Udvarost, vagy Vidnyánszkyt védve, de igazságot egyelőre még senkinek sem szolgáltattak.

Forrás: story.hu

Az viszont biztos, hogy Udvaros Dorottya számtalan olyan színházi titkot fecsegett ki, ami a közöség számára nem volt egyértelmű, ennek egyike például az, hogy mi számít bukott előadásnak a Nemzeti Színházban, illetve pontosan hány ilyen darab volt a repertoáron. Mivel az, hogy milyen műsor kerül színpadra, azt a színházigazgató dönti el, így neki egy kudarcélmény, ha valamit nem látogatnak, ha valamire hónapokig készült a teátrum úgy, hogy arra a közönség nem kíváncsi.

Udvaros Dorottya elmondta, hogy azok a színdarabok, amelyet 25 alkalomnál kevesebbszer játszottak, bukott darabnak számítottak. Néhány év távlatából a pontos számot is meg tudta mondani: 11 előadásba tört bele a színház bicskája. Azt is elmondta, hogy ez miért különösen nagy probléma:

„Ezeket 8–10 alkalommal játszotta a színház, de volt olyan, amit csak 5-ször. A Nagyszínpadon. Miközben ezeknek az előadásoknak a rendezői több ezer eurós gázsit kaptak. Ez pazarlás, de ami még fájóbb számomra, az a mérhetetlen sok energia és tehetség, ami kárba vész mindössze néhány előadás után.”

Ez különösen annak fényében fájó, hogy Udvaros Dorottyát pénzügyi nehézségekre hivatkozva utasította el a színházigazgató, a színésznő pedig ezen után többször is megemlítette, hogy számára érthetetlen az a horrorgázsi, amit a külföldi rendezők kapnak egy-egy darab színpadra viteléért, ami mint látjuk, nem is feltétlenül lesz sikeres, nemhogy közönségkedvenc.