promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szikora Róbert kendőzetlen véleménye a Valmar fiúkról mindenkit meglepett, de Azahriah munkássága is porondra került, a poplegenda kimondta őszinte gondolatait a mai titánokról

Szikora Róbert kendőzetlen véleménye a Valmar fiúkról mindenkit meglepett, de Azahriah munkássága is porondra került, a poplegenda kimondta őszinte gondolatait a mai titánokról

Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Hiába a közös munka, ő kimondta amit róluk gondol.

A magyar popzene megújulása az elmúlt években vált igazán látványossá, amikor olyan csillagok kezdtek feltűnni, akik a közösségi médiát soraikba állítva pillanatok alatt sztárokká váltak. A gyors hírnév azonban csak pillanatnyi felizzáshoz elég, a hosszan tartó sikerhez pedig tehetség is kell.

A „régi öregek” közül sokan úgy vélik, hogy ma már könnyebb dolga van egy zenésznek, azonban azt ők is elismerik, ha valaki tényleg jó, akkor az megérdemli a rivaldafényt, mindegy, mennyi idő alatt éri azt el.

Szikora Róbert maga is tudna mesélni az elmúlt évtizedekről, azok nehézségeiről, a szép pillanatokról, mint ahogy arról is, miként változott meg a zene világa és hogyan érdemes arról véleményt formálni úgy, hogy ne legyen sértő másokra nézve.

„Tavaly a VALMAR durrant nagyot egy pillanat alatt, idén Azahriah, majd mindenki bizonyítja a szakmában, meddig bírja. Az R-GO és a Hungária 45 év után is érték maradt. A mai zenében is nagyon sok jó van. Ha a régi zenészek fanyalognak, az ő bajuk, én azt mondom, hajrá, nyomassa mindenki!”

– nyilatkozta Szikora a Meglepetésnek.

„Mi ahhoz szoktunk hozzá, hogy régen milyen nehéz volt, aki ezt nem élte át, nincs mihez viszonyítania. Nem az tehet róla, aki ebből erényt kovácsol. Nem lehet számonkérni a mai zenészektől, hogy mutassanak pár akkordot és tegyenek le zenei vizsgákat, nem azt a világot éljük, hogy naponta nyolc órát gyakorolnak”

– tette hozzá.

Szikora Róbert szerint megváltoztak az elvárások, legyen szó akár a dalszövegekről, akár a hangzásról. Úgy véli, azt sem lehet igazán tudni, ki van a dal mögött, ami leginkább a mesterséges intelligencia előretörésének tudható be.

A feltörekvő, fiatal zenészek kapcsán nem mindenki fogalmazott ilyen óvatosan, Koncz Zsuzsa például mulatós rockhoz hasonlította Azahriah zenéjét, erről Friderikusz Sándor podcast-műsorában beszélt.